Умро Тони Монтано!

ГС
Foto: Блиц.рс

БЕОГРАД - Чувени музичар Тони Монтано преминуо је данас у 62. години живота.

Дана 22.05.2024. године, Авала радио везом јавља да је преминуо Миљковић Велибор познатији као Тони Монтано.

- Упућена патрола на лицу места затекла Миљковић Снежану, сестру од стрица преминулог Миљковић Велибора иначе естрадног уметника познатијег под уметничким именом Тони Монтано, која је изјавила да им се није јављао на телефон и да није отварао врата стана, где су ангажовали бравара који је отворио стан, где је у фотељи затечено беживотно тело поменутог Велибора. На лице места изашла екипа СХМП која је констатовала смрт. Увиђајна екипа извршила увиђај и запечатила стан. Нема трагова насилне смрти. Тело возилом санитета превежено на ИСМ - наводи се између осталог у саопштењу.

Миљковић је започео каријеру као пјевач у панк рок бенду Радост Европе, који је формиран 1979. године. Кроз бенд је прошао велики број музичара, укључујући Димета Тодорова који је касније био члан Партибрејкерса и Слободана Локу Нешковића који је каснио био члан бенда Урбана герила. Бенд је имао пробе и углавном наступао у београдском Студентском културном центру, а углавном су изводили пјесме панк рок групе Рамонс, али и своје.

 

Бенд је престао са радом 1985. године, а дио материјала нашао се на Миљковићевом дебитантском албуму, који је почео солу каријеру након распуштања бенда.

Тони Монтано је 2012. године окупио групу београдских музичара, како би кренуо на повратничку турнеју. У саставу су се нашли Еди Салваторе (ритам гитара), Сантос Трафиканте (водећа гитара), Вићенцо де Мора (бас гитара) и Емилио Хорхас (бубњеви).

Монтано и бенд су први пут наступали на поменутом пивском фестивалу на коме је и снимљен управо објављени материјал.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана