У Бањалуци одржан концерт свјетског виртуоза на хармоници Душана Секулића

Срна
Foto: Срна

БАЊАЛУКА- У Бањалуци је вечерас одржан концерт свјетског виртуоза на хармоници Душана Секулића коме су присуствовали предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић, министри у Влади Српске и бројни грађани.

Концерт је одржан на игралишту бањалучке Гимназије.

- Поента концерта је била популаризација музичке културе коју желимо да приближимо грађанима - рекао је Секулић.

Универзитетски професор Владо Ђајић, који је заслужан за организацију овог концерта, рекао је да је ријеч о културном догађају свјетског нивоа.

- Циљ је да вратимо сјај Бањалуке као универзитетског и града културе, спорта и лијепог понашања и догађаја - рекао је Ђајић.

Душан Секулић, свјетски виртуоз на хармоници, својим бројним солистичким концертима у Европи, Азији и Аустралији одушевљава свјетску концертну публику.

Рођен је 1985. године у Сарајеву, а од пете године је почео да свира хармонику и убрзо се заинтересовао за класичну музику.

Магистрирао је највишом оцјеном на Бечком конзерварторијуму "Франц Шуберт", а поред врхунских умјетничких домета у интерпретацији класичне музике у посљедње вријеме се музичкој јавности представља властитим композицијама које изводи са бендом и у којима успјешно повезује различите музичке стилове: класику, поп, роцк, џез, метал и реге звук са етно-музиком међу којима је се посебно истакла ауторска композиција "Сјећање".

Секулић је наступао у многим земљама - БиХ, Хрватској, Србији, Мађарској, Чешкој, Аустрији, Италији, Шпанији, Аустралији, Тунису...

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана