U Banjaluci održan koncert svjetskog virtuoza na harmonici Dušana Sekulića

Srna
Foto: Srna

BANjALUKA- U Banjaluci je večeras održan koncert svjetskog virtuoza na harmonici Dušana Sekulića kome su prisustvovali predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, ministri u Vladi Srpske i brojni građani.

Koncert je održan na igralištu banjalučke Gimnazije.

- Poenta koncerta je bila popularizacija muzičke kulture koju želimo da približimo građanima - rekao je Sekulić.

Univerzitetski profesor Vlado Đajić, koji je zaslužan za organizaciju ovog koncerta, rekao je da je riječ o kulturnom događaju svjetskog nivoa.

- Cilj je da vratimo sjaj Banjaluke kao univerzitetskog i grada kulture, sporta i lijepog ponašanja i događaja - rekao je Đajić.

Dušan Sekulić, svjetski virtuoz na harmonici, svojim brojnim solističkim koncertima u Evropi, Aziji i Australiji oduševljava svjetsku koncertnu publiku.

Rođen je 1985. godine u Sarajevu, a od pete godine je počeo da svira harmoniku i ubrzo se zainteresovao za klasičnu muziku.

Magistrirao je najvišom ocjenom na Bečkom konzervartorijumu "Franc Šubert", a pored vrhunskih umjetničkih dometa u interpretaciji klasične muzike u posljednje vrijeme se muzičkoj javnosti predstavlja vlastitim kompozicijama koje izvodi sa bendom i u kojima uspješno povezuje različite muzičke stilove: klasiku, pop, rock, džez, metal i rege zvuk sa etno-muzikom među kojima je se posebno istakla autorska kompozicija "Sjećanje".

Sekulić je nastupao u mnogim zemljama - BiH, Hrvatskoj, Srbiji, Mađarskoj, Češkoj, Austriji, Italiji, Španiji, Australiji, Tunisu...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana