Теофиловићи и Матија Дедић заједно наступили у Бањалуци

Б. Брезо
Теофиловићи и Матија Дедић заједно наступили у Бањалуци

БАЊАЛУКА – Први заједнички концерт вокалног двојца, браће Теофиловић и џез пијанисте Матије Дедића, одржан је синоћ у концертној дворани Банског двора.

На овом премијерном наступу, присутни су имали прилику да чују неке од најљепших народних мелодија с подручја Балкана, које су биле намјенски аранжиране и стилизоване за клавир и мушки двоглас.

- Матија је пре свега јако добар човек, а уз то поседује раскошан таленат и музикалност. Право је задовољство и радост што смо први пут наступити заједно баш у Бањалуци. Наша жеља је била да свему томе дамо нову атмосферу и нови тон. Сви музичари са којима смо до сада сарађивали, били су на свој начин интересантни и сви су дали неки свој утисак како они размишљају на тему ове музике - казао је Радиша Теофиловић, а на овом концерту извели су и нумере са посљедњег албума “Елемент”.

Матија Дедић рекао је да му је била велика част када су га Теофиловићи позвали да сарађују.

Матији Дедићу била је, како је рекао, велика част када су га браћа Теофиловићи позвали да сарађују.

- Отворен сам за глазбу и слушам разне жанрове. Класика из које долазим је љубавница, увијек присутна уз мене, а послије сам се заљубио у америчку културу, тј. џез. Част ми је што су ме два “свемирца”, браћа Теофиловић позвали у овај музички пројекат и да сам поново у Банском двору и да је премијера нашег пројекта управо овдје. Вјерујем да ће бити опречних размишљања и о томе шта ја нудим у том пројекту, али зашто не покушавати фузије. Лијепо је да се људи из бивших држава друже и стварају глазбу, мислим да је то један баш  битан сегмент - нагласио је Дедић.

Овај концерт један је од програмских садржаја којим Бански двор обиљежава 90 година постојања. 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана