Teofilovići i Matija Dedić zajedno nastupili u Banjaluci

B. Brezo
Teofilovići i Matija Dedić zajedno nastupili u Banjaluci

BANjALUKA – Prvi zajednički koncert vokalnog dvojca, braće Teofilović i džez pijaniste Matije Dedića, održan je sinoć u koncertnoj dvorani Banskog dvora.

Na ovom premijernom nastupu, prisutni su imali priliku da čuju neke od najljepših narodnih melodija s područja Balkana, koje su bile namjenski aranžirane i stilizovane za klavir i muški dvoglas.

- Matija je pre svega jako dobar čovek, a uz to poseduje raskošan talenat i muzikalnost. Pravo je zadovoljstvo i radost što smo prvi put nastupiti zajedno baš u Banjaluci. Naša želja je bila da svemu tome damo novu atmosferu i novi ton. Svi muzičari sa kojima smo do sada sarađivali, bili su na svoj način interesantni i svi su dali neki svoj utisak kako oni razmišljaju na temu ove muzike - kazao je Radiša Teofilović, a na ovom koncertu izveli su i numere sa posljednjeg albuma “Element”.

Matija Dedić rekao je da mu je bila velika čast kada su ga Teofilovići pozvali da sarađuju.

Matiji Dediću bila je, kako je rekao, velika čast kada su ga braća Teofilovići pozvali da sarađuju.

- Otvoren sam za glazbu i slušam razne žanrove. Klasika iz koje dolazim je ljubavnica, uvijek prisutna uz mene, a poslije sam se zaljubio u američku kulturu, tj. džez. Čast mi je što su me dva “svemirca”, braća Teofilović pozvali u ovaj muzički projekat i da sam ponovo u Banskom dvoru i da je premijera našeg projekta upravo ovdje. Vjerujem da će biti oprečnih razmišljanja i o tome šta ja nudim u tom projektu, ali zašto ne pokušavati fuzije. Lijepo je da se ljudi iz bivših država druže i stvaraju glazbu, mislim da je to jedan baš  bitan segment - naglasio je Dedić.

Ovaj koncert jedan je od programskih sadržaja kojim Banski dvor obilježava 90 godina postojanja. 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana