Тасовац: Акција "Музика свуда" наишла на феноменалан одговор

Срна
Foto: Архива

БЕОГРАД- Директор Београдске филхармоније Иван Тасовац изјавио је да је акција "Музика свуда", која је омогућила да репертоар филхармоније постане доступан грађанима Србије на различитим мјестима наишла на феноменалан одговор грађана и да се вишеструко увећао број људи који слушају извођења класичне музике.

"Не постоји криза која није изазов. Одговор филхармоније на епидемију вируса корона била је акција ''Музика свуда''. Затрпани смо мејловима и позитивним реакцијама", рекао је он.

Тасовац је појаснио да оркестар Филхармоније снима концерте, а онда се снимци емитују у супермаркетима, превозу и уопште мјестима која траже чекање и да је тако практично омогућено да музика стигне свуда и да сваки дан буде посебан као што је одлазак на концерт.

Он је изјавио за РТС да музичари једва чекају да се врате у дворане, да им у овом времену није лако, али да постоје људи, попут здравствених радника, којима је неупоредиво теже.

Тасовац је навео да је Филхармонија 31. децембра прошле године у сарадњи са УНДП-ом расписала предконкурс за оне који могу да учествују на конкурсу за пројекат нове зграде Филхармоније, а да ће, када се нађу три понуђача, бити изабран најбољи.

"Нема разлога да се жури, правимо нови симбол Београда. Не желим да се везујем за било какве рокове", рекао је он.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана