Тасовац: Акција "Музика свуда" наишла на феноменалан одговор

Срна
Foto: Архива

БЕОГРАД- Директор Београдске филхармоније Иван Тасовац изјавио је да је акција "Музика свуда", која је омогућила да репертоар филхармоније постане доступан грађанима Србије на различитим мјестима наишла на феноменалан одговор грађана и да се вишеструко увећао број људи који слушају извођења класичне музике.

"Не постоји криза која није изазов. Одговор филхармоније на епидемију вируса корона била је акција ''Музика свуда''. Затрпани смо мејловима и позитивним реакцијама", рекао је он.

Тасовац је појаснио да оркестар Филхармоније снима концерте, а онда се снимци емитују у супермаркетима, превозу и уопште мјестима која траже чекање и да је тако практично омогућено да музика стигне свуда и да сваки дан буде посебан као што је одлазак на концерт.

Он је изјавио за РТС да музичари једва чекају да се врате у дворане, да им у овом времену није лако, али да постоје људи, попут здравствених радника, којима је неупоредиво теже.

Тасовац је навео да је Филхармонија 31. децембра прошле године у сарадњи са УНДП-ом расписала предконкурс за оне који могу да учествују на конкурсу за пројекат нове зграде Филхармоније, а да ће, када се нађу три понуђача, бити изабран најбољи.

"Нема разлога да се жури, правимо нови симбол Београда. Не желим да се везујем за било какве рокове", рекао је он.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана