Tasovac: Akcija "Muzika svuda" naišla na fenomenalan odgovor

Srna
Foto: Arhiva

BEOGRAD- Direktor Beogradske filharmonije Ivan Tasovac izjavio je da je akcija "Muzika svuda", koja je omogućila da repertoar filharmonije postane dostupan građanima Srbije na različitim mjestima naišla na fenomenalan odgovor građana i da se višestruko uvećao broj ljudi koji slušaju izvođenja klasične muzike.

"Ne postoji kriza koja nije izazov. Odgovor filharmonije na epidemiju virusa korona bila je akcija ''Muzika svuda''. Zatrpani smo mejlovima i pozitivnim reakcijama", rekao je on.

Tasovac je pojasnio da orkestar Filharmonije snima koncerte, a onda se snimci emituju u supermarketima, prevozu i uopšte mjestima koja traže čekanje i da je tako praktično omogućeno da muzika stigne svuda i da svaki dan bude poseban kao što je odlazak na koncert.

On je izjavio za RTS da muzičari jedva čekaju da se vrate u dvorane, da im u ovom vremenu nije lako, ali da postoje ljudi, poput zdravstvenih radnika, kojima je neuporedivo teže.

Tasovac je naveo da je Filharmonija 31. decembra prošle godine u saradnji sa UNDP-om raspisala predkonkurs za one koji mogu da učestvuju na konkursu za projekat nove zgrade Filharmonije, a da će, kada se nađu tri ponuđača, biti izabran najbolji.

"Nema razloga da se žuri, pravimo novi simbol Beograda. Ne želim da se vezujem za bilo kakve rokove", rekao je on.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana