Све спремно за “Бањалучке дане музике”: Породична забава уз добру живу свирку

Бранислав Предојевић
Све спремно за “Бањалучке дане музике”: Породична забава уз добру живу свирку

БАЊАЛУКА – Фестивал “Бањалучки дани музике”, девети по реду, сутра ће бити отворен на ВП “Аквана” у Бањалуци и, како организатори најављују, публику чекају три незаборавне фестивалске вечери, испуњене квалитетном музиком, добрим дружењем и врхунском забавом за све генерације.

Фестивал “Бањалучки дани музике” важи за најпосјећенији музички догађај у БиХ, а Зоран Ђурић, испред организатора “Квин естраде”, каже да је тајна успјеха једноставна - квалитетна музика уживо уз прихватљиве цијене за породичну забаву неколико генерација.

- “Бањалучки дани музике” су у претходних 10 година постали познати и препознати као фестивали добре забаве, са одличним извођачима и добром свирком уживо, са прихватљивим цијенима те врхунским техничким и организационим квалитетом услуге. Резултат тога је да смо постали најпосјећенији бх. фестивал и мислим да смо стекли довољно репутације и угледа, да можемо слободно рачунати на одличан одзив публике - рекао је Ђурић за “Глас Српске”.

Првог дана фестивала наступају група “Галија”, Миле Кекин и бенд, затим група “Срчани удар”, која на фестивал долази чак из далеке Канаде, те оркестар “Стрингс акустик”. Други дан фестивала резервисан је за наступе легендарне “Ју групе”, бенда “Рок ко фол” из Сједињених Америчких Држава, као и наступе динамичног састава “Севдах бејби”, бенда ЛСД и групе “Чарна”, побједника такмичења “Бањалучка гитаријада”.

Трећег дана фестивала публика ће међу првима у региону послушати пјесме са новог албума “Рибље чорбе”, чији су наступи постали заштитни знак овог фестивала. Поред тога, на сцени “Бањалучких дана музике”, наступиће и фантастични Марчело, Ненси, Раид и “Напети квинтет”, “Атомско склониште” и бањалучки бенд “Рација”.

По ријечима организатора избор музичких гостију за фестивал увијек представља комбинацију провјерених врхунских звијезда регионалног рока, познатих по одличним живим наступима и младих снага који каријеру граде на сличним принципима рада.

- Препознатљив заштитити знак “Дана музике” јесу бендови који стварно свирају живу свирку и ми свјесно форсирамо живу свирку као праву музику, све остало је сурогат музике. Права енергија и емоција може се осјетити само када живи људи свирају инструменте на бини, све остало су пролазни трендови и нека “пластика”, која је можда постала знак времена, али која, сигуран сам у то, не може замијенити живу свирку на дуже стазе - јасан је Ђурић.

Цијена

Улазнице по цијени од 10 КМ по фестивалској вечери, могу се купити путем онлајн сервиса купикарту.ба, те на благајни “Акване” и испред РК “Боска”. Програм све три фестивалске вечери почиње у 20 часова, а Ђурић каже да ова прихватљива цијена карата није случајност.

- У години када су цијене скочиле и све поскупјело, донијели смо одлуку да задржимо цијену карте на прихватљивих 10 КМ, како бисмо с једне стране захвалили нашој публици на дугогодишњој подршци, а са друге показали да је наш циљ музичка забава за неколико генерација, гдје се води рачуна да одлазак на концерт не постане економски удар на породични буџет – истиче он.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана