Sve spremno za “Banjalučke dane muzike”: Porodična zabava uz dobru živu svirku

Branislav Predojević
Sve spremno za “Banjalučke dane muzike”: Porodična zabava uz dobru živu svirku

BANjALUKA – Festival “Banjalučki dani muzike”, deveti po redu, sutra će biti otvoren na VP “Akvana” u Banjaluci i, kako organizatori najavljuju, publiku čekaju tri nezaboravne festivalske večeri, ispunjene kvalitetnom muzikom, dobrim druženjem i vrhunskom zabavom za sve generacije.

Festival “Banjalučki dani muzike” važi za najposjećeniji muzički događaj u BiH, a Zoran Đurić, ispred organizatora “Kvin estrade”, kaže da je tajna uspjeha jednostavna - kvalitetna muzika uživo uz prihvatljive cijene za porodičnu zabavu nekoliko generacija.

- “Banjalučki dani muzike” su u prethodnih 10 godina postali poznati i prepoznati kao festivali dobre zabave, sa odličnim izvođačima i dobrom svirkom uživo, sa prihvatljivim cijenima te vrhunskim tehničkim i organizacionim kvalitetom usluge. Rezultat toga je da smo postali najposjećeniji bh. festival i mislim da smo stekli dovoljno reputacije i ugleda, da možemo slobodno računati na odličan odziv publike - rekao je Đurić za “Glas Srpske”.

Prvog dana festivala nastupaju grupa “Galija”, Mile Kekin i bend, zatim grupa “Srčani udar”, koja na festival dolazi čak iz daleke Kanade, te orkestar “Strings akustik”. Drugi dan festivala rezervisan je za nastupe legendarne “Ju grupe”, benda “Rok ko fol” iz Sjedinjenih Američkih Država, kao i nastupe dinamičnog sastava “Sevdah bejbi”, benda LSD i grupe “Čarna”, pobjednika takmičenja “Banjalučka gitarijada”.

Trećeg dana festivala publika će među prvima u regionu poslušati pjesme sa novog albuma “Riblje čorbe”, čiji su nastupi postali zaštitni znak ovog festivala. Pored toga, na sceni “Banjalučkih dana muzike”, nastupiće i fantastični Marčelo, Nensi, Raid i “Napeti kvintet”, “Atomsko sklonište” i banjalučki bend “Racija”.

Po riječima organizatora izbor muzičkih gostiju za festival uvijek predstavlja kombinaciju provjerenih vrhunskih zvijezda regionalnog roka, poznatih po odličnim živim nastupima i mladih snaga koji karijeru grade na sličnim principima rada.

- Prepoznatljiv zaštititi znak “Dana muzike” jesu bendovi koji stvarno sviraju živu svirku i mi svjesno forsiramo živu svirku kao pravu muziku, sve ostalo je surogat muzike. Prava energija i emocija može se osjetiti samo kada živi ljudi sviraju instrumente na bini, sve ostalo su prolazni trendovi i neka “plastika”, koja je možda postala znak vremena, ali koja, siguran sam u to, ne može zamijeniti živu svirku na duže staze - jasan je Đurić.

Cijena

Ulaznice po cijeni od 10 KM po festivalskoj večeri, mogu se kupiti putem onlajn servisa kupikartu.ba, te na blagajni “Akvane” i ispred RK “Boska”. Program sve tri festivalske večeri počinje u 20 časova, a Đurić kaže da ova prihvatljiva cijena karata nije slučajnost.

- U godini kada su cijene skočile i sve poskupjelo, donijeli smo odluku da zadržimo cijenu karte na prihvatljivih 10 KM, kako bismo s jedne strane zahvalili našoj publici na dugogodišnjoj podršci, a sa druge pokazali da je naš cilj muzička zabava za nekoliko generacija, gdje se vodi računa da odlazak na koncert ne postane ekonomski udar na porodični budžet – ističe on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana