Штулић наставио обрачун са "Кроација рекордс" око албума "Равно до дна"

Б.П.
Штулић наставио обрачун са "Кроација рекордс"
Foto: ГС | Штулић наставио обрачун са "Кроација рекордс"

ЗАГРЕБ - Хрватска издавачка кућа "Кроација рекордс" објавила је легендарни троструки албум "Равно до дна" на винилу, на што је Џони Штулић узвратио линком за бесплатано скидање објављеним на његовом фејсбук профилу.

Оригинално албум је снимљен у октобру 1981. године, када је умјесто великог концерта у Дому спортова бенд одржао седам концерата заредом у Кулушићу распродавши пет концерата, а онда додајући још два датума.

Наступ 21. октобра 1981. године снимљен је уживо и објављен на троструком винилу те постао један од најважнијих живх албума у историји регионалне рок музике. 

Специфичност ове снимке је што је "Азра" извела 14 до тада необјављених пјесама, укључујући и насловну "Равно до дна". Штулић чији правни тим тражи забрану продаје овог, како тврди, неауторизованог винилног реиздања, узвратио је на вијест о објави плоче линком за бесплатано преузимање албума који је понудио на својим страницама друштвених мрежа. 

Само дан касније Штулић је на фејсбуку на понудио и првенац групе "Азра, уз кратак коментар "За 2000 скидања албума "Равно до дна" Бабокрелац остао је кратак за неких 500 000 куна, на што су реаговали његови фанови. 

"Има ли начин да му платимо. Била би нам част. Мислим на све, не само на себе…",  написао је један корисник, а други се надовезао: "Браво! Исто питање Џони. како да ти уплатимо за преузимање?" .

 

У међувремену, Штулићев "Јутјуб" канал "Петровић Петар" на којем је прије пар дана објавио нову колекцију од 40 пјесама под називом "Каверн", деактивиран је, те му је као таквом немогуће приступити. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана