Štulić nastavio obračun sa "Kroacija rekords" oko albuma "Ravno do dna"

B.P.
Štulić nastavio obračun sa "Kroacija rekords"
Foto: GS | Štulić nastavio obračun sa "Kroacija rekords"

ZAGREB - Hrvatska izdavačka kuća "Kroacija rekords" objavila je legendarni trostruki album "Ravno do dna" na vinilu, na što je Džoni Štulić uzvratio linkom za besplatano skidanje objavljenim na njegovom fejsbuk profilu.

Originalno album je snimljen u oktobru 1981. godine, kada je umjesto velikog koncerta u Domu sportova bend održao sedam koncerata zaredom u Kulušiću rasprodavši pet koncerata, a onda dodajući još dva datuma.

Nastup 21. oktobra 1981. godine snimljen je uživo i objavljen na trostrukom vinilu te postao jedan od najvažnijih živh albuma u istoriji regionalne rok muzike. 

Specifičnost ove snimke je što je "Azra" izvela 14 do tada neobjavljenih pjesama, uključujući i naslovnu "Ravno do dna". Štulić čiji pravni tim traži zabranu prodaje ovog, kako tvrdi, neautorizovanog vinilnog reizdanja, uzvratio je na vijest o objavi ploče linkom za besplatano preuzimanje albuma koji je ponudio na svojim stranicama društvenih mreža. 

Samo dan kasnije Štulić je na fejsbuku na ponudio i prvenac grupe "Azra, uz kratak komentar "Za 2000 skidanja albuma "Ravno do dna" Babokrelac ostao je kratak za nekih 500 000 kuna, na što su reagovali njegovi fanovi. 

"Ima li način da mu platimo. Bila bi nam čast. Mislim na sve, ne samo na sebe…",  napisao je jedan korisnik, a drugi se nadovezao: "Bravo! Isto pitanje Džoni. kako da ti uplatimo za preuzimanje?" .

 

U međuvremenu, Štulićev "Jutjub" kanal "Petrović Petar" na kojem je prije par dana objavio novu kolekciju od 40 pjesama pod nazivom "Kavern", deaktiviran je, te mu je kao takvom nemoguće pristupiti. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana