Стари бенд глумца Боде Нинковића објавио деби албум

Tанјуг
Foto: Агенције

БЕОГРАД - Рок бенд ОПС, у којем пјева глумац Слободан Бода Нинковић, 41 годину након распада окупио се и објавио свој први албум "Мала продавница деликатеса", који је данас промовисао мини концертом за новинаре у Београду.

Бенд Самостална занатско музичко-деликатесна радионица ОПС, којег ауторски предводе композитор Нинковић и стихописац Јовица Тишма, извео је неколико пjесама са дебија "Побуна", "Тhe Serbian Lover" и "Она а ни ја", у кантини "Лисабон" Комбанк дворане.

"На албуму су све љубавне пjесме. Многе су заостале у развоју, али сигурно ћете препознати њихову суптилност", рекао је Тишма који је присутнима новинарима, послуженим чварцима и кобасицама, пожелео "срећан празник - почетак свињокоља". Нинковић је другог певача Тишму најавио као "човека који квари све вокалне линије", а он му је одговорио да је "три дана пензионер".

Након свирке рок публициста Александар Жикић се присетио да је први пут гледао ОПС на гитаријади у Смедереву, где су победили јер су осталим бендовима рекли: "Има нас више, а Бода је виши и крупнији од сваког од вас!" Према његовим речима, 40 година после тога ОПС је објавио свој први, "духовит, али не пародичан" албум који у десет песама "промовише добро расположење, а то је врло ретко у нашој савременој култури". "Жанровски је неопредељен, од базичног рокенрола, преко хард рока и репа, до шансоне. Његов значајан квалитет је што нема претензије да буде духовит, забаван, друштвено освешћен, али све то јесте", оценио је Жикић.

ОПС је основан у Смедереву 1977. године, концертно су дебитовали на фестивалу Омладина у Суботици, да би победили 1979. на Зајечарској гитаријади. Међутим, осим неколико демо снимака бенд није објавио ништа до распада следеће године. Бенд се први пут поново окупио привремено 2010. године Нинковић је рекао агенцији Тањуг да већина песама на албуму потиче из првог раздобља рада бенда, само што су их сада "рефрешовали, направили неке интервенције, мало средили". "Имамо снимљено скоро пола другог албума, али смо направили селекцију.

Имамо жељу да уживамо у овоме, а колико ће трајати видећемо. Надам се да ће људи уживати у албуму бар пола колико ми док смо га снимали", рекао је Нинковић. Албум "Мала продавница деликатеса" снимили су певач Нинковић, други глас Тишма, гитариста Драгољуб Мартић, клавијатуриста Миодраг Надашкић, басиста Зоран Лазаревић и бубњар Лазар Пантић. Издвач Мултимедија мјузик је најавио да ће албум од 10. децембра бити доступан на дигиталним платформама, јутјубу и на ЦД-у.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана