Соња Чуле и Јована Бранковић наступиле у Банском двору: Препуштање чарима музике уз "Добре вибрације"

М. М.
Соња Чуле и Јована Бранковић наступиле у Банском двору: Препуштање чарима музике уз "Добре вибрације"

БАЊАЛУКА - Концерт "Добре вибрације" флаутисткиње Соње Чуле и пијанисткиње Јоване Бранковић одржан је у Банском двору Културном центру као један од програмских садржаја љетне сезоне "50 по 50".

Публика је имала прилику да ужива у разноврсном репертоару, на којем су се нашла дјела Карла Филипа Емануела Баха и то концерт за флауту и оркестар д-мол, Соната за флауту и клавир Отара Тактакишвилија, Дикова соло флаута, Кларкова Хипноза за клавир и флауту, Базинијев "Плес гоблина" и Доплерова "Мађарска фантазија".

- Почаствоване смо што свирамо у Банском двору, чак и у овим околностима. Имале смо и раније план да овдје одржимо концерт, међутим, како нам је све замрсила ова ситуација са вирусом корона, мало смо пролонгирале наступ. Драго ми је да организатори, али и публика која је показала интересовање за наш концерт, имају жељу да култура и умјетност не буду на чекању. Концерт се зове "Добре вибрације" и један од разлога што нисмо одустале од наступа је тај што смо жељеле да бар на кратко људима скренемо мисли са ове цијеле ситуације и да им музиком ставимо осмијех на лице - казала је Соња Чуле.

Ношење маске и одржавање физичке дистанце било је обавезно, а како су навели из Банског двора, све прописане мјере и препоруке надлежних органа су испоштоване.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана