Sonja Čule i Jovana Branković nastupile u Banskom dvoru: Prepuštanje čarima muzike uz "Dobre vibracije"

M. M.
Sonja Čule i Jovana Branković nastupile u Banskom dvoru: Prepuštanje čarima muzike uz "Dobre vibracije"

BANjALUKA - Koncert "Dobre vibracije" flautistkinje Sonje Čule i pijanistkinje Jovane Branković održan je u Banskom dvoru Kulturnom centru kao jedan od programskih sadržaja ljetne sezone "50 po 50".

Publika je imala priliku da uživa u raznovrsnom repertoaru, na kojem su se našla djela Karla Filipa Emanuela Baha i to koncert za flautu i orkestar d-mol, Sonata za flautu i klavir Otara Taktakišvilija, Dikova solo flauta, Klarkova Hipnoza za klavir i flautu, Bazinijev "Ples goblina" i Doplerova "Mađarska fantazija".

- Počastvovane smo što sviramo u Banskom dvoru, čak i u ovim okolnostima. Imale smo i ranije plan da ovdje održimo koncert, međutim, kako nam je sve zamrsila ova situacija sa virusom korona, malo smo prolongirale nastup. Drago mi je da organizatori, ali i publika koja je pokazala interesovanje za naš koncert, imaju želju da kultura i umjetnost ne budu na čekanju. Koncert se zove "Dobre vibracije" i jedan od razloga što nismo odustale od nastupa je taj što smo željele da bar na kratko ljudima skrenemo misli sa ove cijele situacije i da im muzikom stavimo osmijeh na lice - kazala je Sonja Čule.

Nošenje maske i održavanje fizičke distance bilo je obavezno, a kako su naveli iz Banskog dvora, sve propisane mjere i preporuke nadležnih organa su ispoštovane.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana