Сабор трубача у Гучи посјетило 100.000 људи

Танјуг
Сабор трубача у Гучи посјетило 100.000 људи

ГУЧА - Овогодишњи Драгачевски сабор трубача у Гучи, који је трајао од 5. до 7. августа, посјетило је 100.000 људи, објавили су организатори манифестације.

Директорка туристичке организације Драгачево, Алексадра Митровић, истакла је да је манифестација протекла у “најбољем реду”, те да је број гостију оправдан, узимајући у обзир да је у питању догађај који има своју дугу традицију.

“Највећи број страних туриста дошао је из земаља региона, али и из Француске, Холандије и Португала. Драго ми је да су утисци гостију и више него позитивни и да су успели да на прави начин осете енергију сабора, по којој смо надалеко познати. Посебно сам поносна што смо богатим музичким програмом и културно-уметничким садржајем успели да превазиђемо сва очекивања”, рекла је Митровић.

Подсјећања ради, током три фестивалска дана публика је имала прилику да ужива у звуковима вишеструко награђиваних мајстора трубе – Дејана Јевђића, Дејана Лазаревића, Дејана Петровића са својим Биг Бендом, Екрема Мамутовића, Бобана и Марка Марковића.

Посјетиоци су имали прилику да чују и Даницу Црногорчевић, затим препознатљиве тонове Биг Бенда, оркестра РТС-а, Народног оркестра РТС-а са гостима солистима Аном Бекутом, Снежаном Ђуришић и Драгицом Радосављевић Цаканом.

Међу гостима манифестације нашао се и бенд Диванхана и група 357.

Побједник овогодишњег 61. Драгачевскског сабора трубача у Гучи је Елвис Бајрамовић, док је титулу Најбољег оркестра понио оркестар Бојана Крстића из Владичиног Хана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана