Рундек најављује албум са Џез оркестром ХРТ-а на јесен

Танјуг
Рундек најављује албум са Џез оркестром ХРТ-а на јесен

ЗАГРЕБ - Музичар Дарко Рундек најавио је да ће на јесен изаћи албум "За вашу послијеподневну разоноду" ког је снимио са Џез оркестром Хрватске радиотелевизије (ХРТ).

Рундек је на својој фејсбук страни навео да ће ЦД и двоструки винилни албум бити "права дискофилска посластица", а издавач Менарт саопштава да је 12 Рундекових пјесама снимљено са Џез оркестром ХРТ-а у аранжману диригента Мирона Хаусера, Луке Жужића и Мака Муртића.

Из Менарта подсећају да су Рундек и Џез оркестар ХРТ-а два дана за редом 2019. године напунили дворану "Горгона" Музеја сувремене умјетности у Загребу, а као први најавни сингл албума објављена је недавно "Ти и ја", која се претходно појавила на Рундековом албуму "Руке" (2002).

"Сарадња са Џез оркестром ХРТ-а била је остварење мојих дјечачких снова. У дјечачко доба сваки дан поподне је на радију ишла емисија ''За вашу послијеподневну разоноду'' у којој смо слушали, већином инструменталне снимке, извођења највећих свјетских џез биг бендова, али и њихове сарадње са пjевачима попут Еле Фицџералд или Френка Синатре", подсјетио је Рундек.

Према Рундековим ријечима, та се музика неприметно уписала у његове унутрашње референце и када је почео компоновати тај је утицај лако препознати у многим његовим композицијама.

"Направили смо пројекат, који је права синергија нечега на први поглед неспојивог, а да смо притом успијели да то постигнемо не компромитујући аутентичност ни једног учесника у пројекту. Ми смо остали Џез оркестар ХРТ-а, а Рундек је остао то што сви познајемо, поштујемо и цијенимо, одуијвек", навео је Хаусер, идејни зачетник пројекта.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана