Rundek najavljuje album sa Džez orkestrom HRT-a na jesen

Tanjug
Rundek najavljuje album sa Džez orkestrom HRT-a na jesen

ZAGREB - Muzičar Darko Rundek najavio je da će na jesen izaći album "Za vašu poslijepodnevnu razonodu" kog je snimio sa Džez orkestrom Hrvatske radiotelevizije (HRT).

Rundek je na svojoj fejsbuk strani naveo da će CD i dvostruki vinilni album biti "prava diskofilska poslastica", a izdavač Menart saopštava da je 12 Rundekovih pjesama snimljeno sa Džez orkestrom HRT-a u aranžmanu dirigenta Mirona Hausera, Luke Žužića i Maka Murtića.

Iz Menarta podsećaju da su Rundek i Džez orkestar HRT-a dva dana za redom 2019. godine napunili dvoranu "Gorgona" Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu, a kao prvi najavni singl albuma objavljena je nedavno "Ti i ja", koja se prethodno pojavila na Rundekovom albumu "Ruke" (2002).

"Saradnja sa Džez orkestrom HRT-a bila je ostvarenje mojih dječačkih snova. U dječačko doba svaki dan popodne je na radiju išla emisija ''Za vašu poslijepodnevnu razonodu'' u kojoj smo slušali, većinom instrumentalne snimke, izvođenja najvećih svjetskih džez big bendova, ali i njihove saradnje sa pjevačima poput Ele Ficdžerald ili Frenka Sinatre", podsjetio je Rundek.

Prema Rundekovim riječima, ta se muzika neprimetno upisala u njegove unutrašnje reference i kada je počeo komponovati taj je uticaj lako prepoznati u mnogim njegovim kompozicijama.

"Napravili smo projekat, koji je prava sinergija nečega na prvi pogled nespojivog, a da smo pritom uspijeli da to postignemo ne kompromitujući autentičnost ni jednog učesnika u projektu. Mi smo ostali Džez orkestar HRT-a, a Rundek je ostao to što svi poznajemo, poštujemo i cijenimo, oduijvek", naveo je Hauser, idejni začetnik projekta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana