"Рок симфонија" се показала у Београду у најбољем свјетлу

nezavisne.com
"Рок симфонија" се показала у Београду у најбољем свјетлу

БЕОГРАД - Бањалучки оркестар "Рок симфонија" наступио је први пут у Београду на манифестацији "Београдске хорске свечаности".

Из оркестра истичу да је концерт прошао одлично и да је сарадња с колегама из Београда била на највишем могућем нивоу. Иначе, Бањалучани су овом приликом наступили са музичарима из Београда, а како истичу, са некима од њих су већ раније дијелили бину, док су се неки први пут прикључили саставу из Бањалуке.

 "Од старта припреме наступа, од тонске пробе, која је почела већ у 11 ујутро, све је прошло одлично. Дошла је екипа и додатни музичари из Београда који су се савршено уклопили у наш концепт рада", рекао је Драган Моцоња, оснивач оркестра "Рок симфонија".

Музичар је истакао да је током овог концерта, поред сталне поставе "Рок симфоније", на бини био и гостујући "Хор Београд", који чини око 30 талентованих извођача.

"Први пут смо дијелили бину са музичарима из Београда. Неки од њих су раније наступали као солисти, али ово је био први пут да већа група наступа и, морам признати, у питању су стварно сјајни свирачи, с којим ћемо сигурно наставити сарадњу и у будућности. Свако је одлично одрадио свој дио посла, и заједно с њима било нас је више од 70 на бини", рекао је Моцоња.

Гитариста из Бањалуке додаје да је публика била одушевљена њиховим наступом, те да су добили и неколико позива на бис. Иначе, "Рок симфонија" на већини својих концерата обавезно изненади публику неким од гостујућих солиста, па је тако било и овога пута јер им се на бини придружио репер Марко Шелић Марчело, који је извео своје двије ауторске нумере "Пегла" и "Свети бес".

"Марчело је дошао већ у 14 часова код нас и био је с нама док год нисмо завршили тонску пробу, а поред свега, Београд је задесио штрајк таксиста, тако да је настао колапс и била је велика гужва, која свакако постоји у овом граду. Он је с нама био све вријеме и стално се дружио са свим члановима оркестра. Без њега овај наступ сигурно не би протекао овако добро", рекао је Моцоња. Што се тиче репертоара, оркестар се овог пута представио комбинацијом домаћих и страних хитова.

"Створили смо најбољу комбинацију домаћег и страног репертоара до сада, и сада идемо даље, нема стајања. Дан-два да се екипа одмори и већ планирамо концерт за децембар, када ћемо наступити у Банском двору, гдје ћемо представити историју рокенрола", закључио је Моцоња.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана