"Rok simfonija" se pokazala u Beogradu u najboljem svjetlu

nezavisne.com
"Rok simfonija" se pokazala u Beogradu u najboljem svjetlu

BEOGRAD - Banjalučki orkestar "Rok simfonija" nastupio je prvi put u Beogradu na manifestaciji "Beogradske horske svečanosti".

Iz orkestra ističu da je koncert prošao odlično i da je saradnja s kolegama iz Beograda bila na najvišem mogućem nivou. Inače, Banjalučani su ovom prilikom nastupili sa muzičarima iz Beograda, a kako ističu, sa nekima od njih su već ranije dijelili binu, dok su se neki prvi put priključili sastavu iz Banjaluke.

 "Od starta pripreme nastupa, od tonske probe, koja je počela već u 11 ujutro, sve je prošlo odlično. Došla je ekipa i dodatni muzičari iz Beograda koji su se savršeno uklopili u naš koncept rada", rekao je Dragan Moconja, osnivač orkestra "Rok simfonija".

Muzičar je istakao da je tokom ovog koncerta, pored stalne postave "Rok simfonije", na bini bio i gostujući "Hor Beograd", koji čini oko 30 talentovanih izvođača.

"Prvi put smo dijelili binu sa muzičarima iz Beograda. Neki od njih su ranije nastupali kao solisti, ali ovo je bio prvi put da veća grupa nastupa i, moram priznati, u pitanju su stvarno sjajni svirači, s kojim ćemo sigurno nastaviti saradnju i u budućnosti. Svako je odlično odradio svoj dio posla, i zajedno s njima bilo nas je više od 70 na bini", rekao je Moconja.

Gitarista iz Banjaluke dodaje da je publika bila oduševljena njihovim nastupom, te da su dobili i nekoliko poziva na bis. Inače, "Rok simfonija" na većini svojih koncerata obavezno iznenadi publiku nekim od gostujućih solista, pa je tako bilo i ovoga puta jer im se na bini pridružio reper Marko Šelić Marčelo, koji je izveo svoje dvije autorske numere "Pegla" i "Sveti bes".

"Marčelo je došao već u 14 časova kod nas i bio je s nama dok god nismo završili tonsku probu, a pored svega, Beograd je zadesio štrajk taksista, tako da je nastao kolaps i bila je velika gužva, koja svakako postoji u ovom gradu. On je s nama bio sve vrijeme i stalno se družio sa svim članovima orkestra. Bez njega ovaj nastup sigurno ne bi protekao ovako dobro", rekao je Moconja. Što se tiče repertoara, orkestar se ovog puta predstavio kombinacijom domaćih i stranih hitova.

"Stvorili smo najbolju kombinaciju domaćeg i stranog repertoara do sada, i sada idemo dalje, nema stajanja. Dan-dva da se ekipa odmori i već planiramo koncert za decembar, kada ćemo nastupiti u Banskom dvoru, gdje ćemo predstaviti istoriju rokenrola", zaključio je Moconja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana