Рекордних 50 ансамбала на фестивалу "Мајске музичке свечаности"

Срна
Рекордних 50 ансамбала на фестивалу "Мајске музичке свечаности"

БИЈЕЉИНА - Хорски фестивал "Мајске музичке свечаности" у Бијељини окупиће рекордних 50 ансамбала у 10 такмичарских категорија и 36 соло пјевача, најављено је из Српског пјевачког друштва (СПД) "Србадија".

Због пандемије вируса корона Умјетнички савјет фестивала и Организациони одбор донијели су одлуку да Фестивал буде одржан онлајн, а пријављени учесници су послали своје аудио и видео-записе.

Снимци ће бити преслушавани 14. и 15. маја по такмичарским категоријама у просторијама Соколског дома, а резултати ће бити проглашени посредством друштвених мрежа 15. и 16. маја.

"Извршни организатор Фестивала је СПД Србадија, које је својим угледом и бројним међународним наградама успјело привући реномиране хорове и најугледније диригенте из свијета хорске музике", наводи се у најави.

Хор "Србадија" је високорангиран на Свјетској ранг-листи хорова и најбоље је рангиран хор из региона. У протеклих 19 година "Мајске музичке свечаности" окупиле су више од 600 хорова и 40.000 хорских пјевача.

На двадесетом фестивалу учествоваће ансамбли и соло пјевачи из Украјине, Пољске, Словеније, Сјеверне Македоније, Бугарске, Србије, Црне Горе, Хрватске и БиХ.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана