Раде Шербеџија одржао концерт на “Кастелу”: Глас вјечитог романтика опијат за романтичне душе

Јана Кезић, Илијана Божић
Раде Шербеџија одржао концерт на “Кастелу”: Глас вјечитог романтика опијат за романтичне душе

БАЊАЛУКА- Стиховима принца поезије Бранка Миљковића “Мудрости неискусно свићу зоре..” Раде Шербеџија је почео вечерашеи концерт на бањалучкој тврђави “Кастел”.

Заједно са дјевојчицама Уном и Саром из Добоја казујући стихове пјесме “Заборави” отворио је концерт .

Цијеле вечери пратио га је бенд “Западни колодвор”. Бајковита атмосфера владала је зидинама тврђаве, а чаролија коју је собом донио непоновљиви романтик преплавила је Бањалучане. Његов глас био је као опијат за романтичне душе.

Маестрални умјетник  је нагласио да Бањалуку сматра својим градом, те да јој се увијек радо враћа. Како је казао у Бањалуци је живјела његова сестра Милица којој је посветио пјесму “Моја божићна”. Додао је да је ту пјесму посветио и њиховом родном крају.

-Имам посебне емоције према Бањалуци, јер сам и ја рођен у Крајини- рекао је Шербеџија.

Умјетник очаравајућег гласа ове вечери представио је нови албум “Не окрећи се сине” и послао снажну поруку да се не осврћемо на прошлост, него да гледамо у будућност.

-Не гледајте своје очеве дјецо, гледајте напријед у свој живот, у неку бољу будућност- поручио је Шербеџија.

Говорећи стихове своје пјесме “Пријатељ га каже више не познаје” изазвао је бурне емоције. Из публике су се чули само уздаси, а чаробна енергија и љубав су  напросто владале Кастелом.

Публика је једногласно са Шербеџијом пјевала пјесме “Мени се душо од тебе не растаје” којом је умјетнук послао  поздраве Џонију Штулићу, те “Девојко мала”, “Дjевојка из мога краја” и многе друге.

Казујући стихове пјесме “Узалуд је будим” Бранка Миљковића још једном је подсјетио на овог великог српског пјесника.

Овим концертом завршен је “Бања Лука фест” а Шербеџија  је истакао да је фестивал био невјероватан, те да је организација била на завидном нивоу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана