Rade Šerbedžija održao koncert na “Kastelu”: Glas vječitog romantika opijat za romantične duše

Jana Kezić, Ilijana Božić
Rade Šerbedžija održao koncert na “Kastelu”: Glas vječitog romantika opijat za romantične duše

BANjALUKA- Stihovima princa poezije Branka Miljkovića “Mudrosti neiskusno sviću zore..” Rade Šerbedžija je počeo večerašei koncert na banjalučkoj tvrđavi “Kastel”.

Zajedno sa djevojčicama Unom i Sarom iz Doboja kazujući stihove pjesme “Zaboravi” otvorio je koncert .

Cijele večeri pratio ga je bend “Zapadni kolodvor”. Bajkovita atmosfera vladala je zidinama tvrđave, a čarolija koju je sobom donio neponovljivi romantik preplavila je Banjalučane. Njegov glas bio je kao opijat za romantične duše.

Maestralni umjetnik  je naglasio da Banjaluku smatra svojim gradom, te da joj se uvijek rado vraća. Kako je kazao u Banjaluci je živjela njegova sestra Milica kojoj je posvetio pjesmu “Moja božićna”. Dodao je da je tu pjesmu posvetio i njihovom rodnom kraju.

-Imam posebne emocije prema Banjaluci, jer sam i ja rođen u Krajini- rekao je Šerbedžija.

Umjetnik očaravajućeg glasa ove večeri predstavio je novi album “Ne okreći se sine” i poslao snažnu poruku da se ne osvrćemo na prošlost, nego da gledamo u budućnost.

-Ne gledajte svoje očeve djeco, gledajte naprijed u svoj život, u neku bolju budućnost- poručio je Šerbedžija.

Govoreći stihove svoje pjesme “Prijatelj ga kaže više ne poznaje” izazvao je burne emocije. Iz publike su se čuli samo uzdasi, a čarobna energija i ljubav su  naprosto vladale Kastelom.

Publika je jednoglasno sa Šerbedžijom pjevala pjesme “Meni se dušo od tebe ne rastaje” kojom je umjetnuk poslao  pozdrave Džoniju Štuliću, te “Devojko mala”, “Djevojka iz moga kraja” i mnoge druge.

Kazujući stihove pjesme “Uzalud je budim” Branka Miljkovića još jednom je podsjetio na ovog velikog srpskog pjesnika.

Ovim koncertom završen je “Banja Luka fest” a Šerbedžija  je istakao da je festival bio nevjerovatan, te da je organizacija bila na zavidnom nivou.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana