Рад на четвртом албуму: Бенд “Сопот” објавио сингл “Једног дана”

ГС
Foto: ГС

Нова пјесма бенда “Сопот” под називом “Једног дана” најава је новог албума бањалучке групе са 15-огодишњим стажом.

Први сингл са предстојећег албума добио је и видео-спот, у којем је главна улога припала глумици Николини Фригановић.

За пјесму коју су снимили у Београду, у студију “Сиена” Воје Аралице, морале су проћи готово двије године и поклопити се све коцкице, како би угледала свјетло дана.

–Још прије пандемије, двије-три године заредом били су редовно испред конзулата огромни редови људи који аплицирају да трајно оду одавде. Шетајући кроз град стално сам наилазио на те колоне како чекају, што ми никако није пријало – тај одлазак људи. То ме је „бацало“ у депресију, тако да се то кувало у мени и на крају сам схватио да је, као и увијек, да не остане у мени и да ме не трује, најбоље избацити све кроз пјесму – рекао је о инспирацији фронтмен бенда Петар Топаловић.

Он је аутор музике и текста, док се за аранжман потписују и остали чланови “Сопота”, заједно с Војом Аралицом.

 Наш приступ четвртом албуму је да стварамо пјесму по пјесму, те ћемо избацивати сингл за синглом. Иако због финансијских средстава овај начин зна да отежа ситуацију, односно да све пролонгира, наш план је на крају да све сакупимо на новом албуму. Албум нема име, оставићемо да се то временом развија и да дође само од себе, полако – поручили су чланови бенда.

Најважније је, истичу, да нису одустали и да се нису распали током пандемије, те да и даље имају планове за предстојећи период. Нова пјесма је и порука да их ситуација није сломила, већ да имају надања да ће нешто да се промијени, да ћемо да превазиђемо све ово. Да и даље има љубави у нама.

Што се тиче спота, због тренутне пандемије и финансијских предуслова, одлучили су се за минималистички приступ. Као и за пјесму „Кренимо из почетка“, видео је радила Тајана Дедић Старовић.

 У споту имамо само једну глумицу, Николину Фригановић. Дуго времена желимо да имамо глумца или глумицу у споту, а не да смо ми главни актери. Жељели смо да то буде неко од глумаца из Бањалуке, јер сматрамо да на тај начин промовишемо наше глумце и град, генерално нашу културну сцену. Нема потребе да ангажујемо глумце из регије, јер смо ми бањалучки бенд и знамо колико је нама значило када нас неко зове да наступамо. Хтјели смо се одужити неком од наших глумаца. Поред тога, одувијек смо били одушевљени њеном глумом и када смо је питали, одмах је пристала – рекао је Топаловић.

Бенд „Сопот“ је свој музички пут почео с електроником, али тренутно подржавају тренд враћању органском звуку, што се осјети и на новој пјесми, тако да ће и база цијелог албума бити гитаристичка.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана