Преминула славна пјевачица Кристин Мекви из "Флитвуд Мек"

Б. П.
Преминула славна пјевачица Кристин Мекви из "Флитвуд Мек"

ЛОС АНЂЕЛЕС-Чувена рок умјетница Кристин Мекви, пјевачица и клавијатуриста славног бенда "Флитвуд Мек", те чланица прве поставе састава "Чикен Шек", преминула је у 79. години.

Пјевачица се придружила саставу "Флитвуд Мек" 1970. године и стајала је иза неких од њихових највећих хитова укључујући " Little Lies", " Everywhere", " Songbird", те славних бестселер албума: " Roumors" и "Tusk". Била је чланица бенда до 1998. године, али је убрзо након тога напустила групу, да би се вратила 2014. године. Бенд је објавио изјаву да ода почаст Мекви, описујући је као најбољу музичарку коју је неко могао имати у свом бенду.

-Нема ријечи да опишемо нашу тугу због смрти Кристин. Она је заиста била јединствена, посебна и талентована преко сваке мјере. Била је најбољи музичар који је ико могао имати у свом бенду и најбоља пријатељица која је ико могла имати у животу. Били смо тако срећни што смо имали живот са њом. Појединачно и заједно, дубоко смо цијенили Кристину и захвални смо на невјероватним успоменама које имамо. Она ће јако недостајати-пише у саопштењу групе.

Многи познати музичари одали су почаст Кристини, попут Мајка Скота из Вотербојс који је написао: "Збогом Кристин, била си стварно савршена", алудирајући на дјевојачко презиме Перфект, док је пјевачица групе"Параморе" Хејли Вилијамс написала : "Волим те Кристин Мекви. Мој омиљени писац у једном од најбољих бендова свих времена".

Британско-амерички рок бенд, основан у Лондону 1967. године, продао је више од 100 милиона плоча широм свијета, што их чини једном од најуспјешнијих група у историји рок музике.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана