Preminula slavna pjevačica Kristin Mekvi iz "Flitvud Mek"

B. P.
Preminula slavna pjevačica Kristin Mekvi iz "Flitvud Mek"

LOS ANĐELES-Čuvena rok umjetnica Kristin Mekvi, pjevačica i klavijaturista slavnog benda "Flitvud Mek", te članica prve postave sastava "Čiken Šek", preminula je u 79. godini.

Pjevačica se pridružila sastavu "Flitvud Mek" 1970. godine i stajala je iza nekih od njihovih najvećih hitova uključujući " Little Lies", " Everywhere", " Songbird", te slavnih bestseler albuma: " Roumors" i "Tusk". Bila je članica benda do 1998. godine, ali je ubrzo nakon toga napustila grupu, da bi se vratila 2014. godine. Bend je objavio izjavu da oda počast Mekvi, opisujući je kao najbolju muzičarku koju je neko mogao imati u svom bendu.

-Nema riječi da opišemo našu tugu zbog smrti Kristin. Ona je zaista bila jedinstvena, posebna i talentovana preko svake mjere. Bila je najbolji muzičar koji je iko mogao imati u svom bendu i najbolja prijateljica koja je iko mogla imati u životu. Bili smo tako srećni što smo imali život sa njom. Pojedinačno i zajedno, duboko smo cijenili Kristinu i zahvalni smo na nevjerovatnim uspomenama koje imamo. Ona će jako nedostajati-piše u saopštenju grupe.

Mnogi poznati muzičari odali su počast Kristini, poput Majka Skota iz Voterbojs koji je napisao: "Zbogom Kristin, bila si stvarno savršena", aludirajući na djevojačko prezime Perfekt, dok je pjevačica grupe"Paramore" Hejli Vilijams napisala : "Volim te Kristin Mekvi. Moj omiljeni pisac u jednom od najboljih bendova svih vremena".

Britansko-američki rok bend, osnovan u Londonu 1967. godine, prodao je više od 100 miliona ploča širom svijeta, što ih čini jednom od najuspješnijih grupa u istoriji rok muzike.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana