Повратак ветерана: Таџ Махал и Реј Кудер заједно снимили албум

Б.П.
Foto: Промо

ЛОС АНЂЕЛЕС - Славни музичари Таџ Махал и Реј Кудер најавили су свој нови заједнички албум "Get On Board: The Songs of Sonny Terry & Brownie McGhee".

`Како би прославили најаву заједничке сарадње ова два ветерана су објавили видео за пјесму " Hooray Hooray", а Таџ Махал каже да су одувјек гајили фасцинираност са ова два блуз музичара којима је албум посвећен.

- Били су тако чврсти. Мислили су оно што су рекли, учинили су што су учинили… два типа, гитариста и хармоникаш, и могли су учинити да звуче као цијели оркестар - рекао је Махал, о својој повезаности са музиком Сонија Терија и Брауна Мекгија. 

На предстојећем албуму од 11 пјесама Махал је на хармоници, гитари и клавиру, док је Кудер на гитари, мандолини и бенџу, а оба музичара и пјевају. Јоаким Кудер је за бубњевима и на басу. 

Ова два ветерана рок и блуз сцене првобитно су удружили снаге 1965. године, формирајући састав "Тhe Rising Sons", када је Кудер имао само седамнаест година. 

Бенд је потписао уговор са "Колумбија Рекордс" али албум није објављен и група се распала годину дана касније. Снимке из 1960-их, које су биле навелико кријумчарене као бутлег издања, коначно су службено објављене 1992. године. 

Овај нови ЛП први је заједнички снимак ове двије музичке легенде од тог времена. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана