Povratak veterana: Tadž Mahal i Rej Kuder zajedno snimili album

B.P.
Foto: Promo

LOS ANĐELES - Slavni muzičari Tadž Mahal i Rej Kuder najavili su svoj novi zajednički album "Get On Board: The Songs of Sonny Terry & Brownie McGhee".

`Kako bi proslavili najavu zajedničke saradnje ova dva veterana su objavili video za pjesmu " Hooray Hooray", a Tadž Mahal kaže da su oduvjek gajili fasciniranost sa ova dva bluz muzičara kojima je album posvećen.

- Bili su tako čvrsti. Mislili su ono što su rekli, učinili su što su učinili… dva tipa, gitarista i harmonikaš, i mogli su učiniti da zvuče kao cijeli orkestar - rekao je Mahal, o svojoj povezanosti sa muzikom Sonija Terija i Brauna Mekgija. 

Na predstojećem albumu od 11 pjesama Mahal je na harmonici, gitari i klaviru, dok je Kuder na gitari, mandolini i bendžu, a oba muzičara i pjevaju. Joakim Kuder je za bubnjevima i na basu. 

Ova dva veterana rok i bluz scene prvobitno su udružili snage 1965. godine, formirajući sastav "The Rising Sons", kada je Kuder imao samo sedamnaest godina. 

Bend je potpisao ugovor sa "Kolumbija Rekords" ali album nije objavljen i grupa se raspala godinu dana kasnije. Snimke iz 1960-ih, koje su bile naveliko krijumčarene kao butleg izdanja, konačno su službeno objavljene 1992. godine. 

Ovaj novi LP prvi je zajednički snimak ove dvije muzičke legende od tog vremena. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana