Пол Сајмон већином изгубио слух у једном увету

Танјуг
Foto: Танјуг/АП

ЛОНДОН- Амерички кантаутор Пол Сајмон изјавио је да је изгубио у великој мјери слух на лијевом увету, док је радио на материјалу за недавно објављено издање "Seven Psalms".

"Посве изненада, изгубио сам слух у свом лијевом увету и нико нема објашњење зашто. Тако да је све постало теже", рекао је Сајмон лондонском листу Тајмс.

Музичар чувен по поп класицима снимљеним у дуету са певачем Артом Гарфанклом , попут "Sound Of Silence" "The Boxer" и "Bridge Over Troubled Water" и касније по вишедеценијској самосталној каријери, каже да је помислио да ће губитак чула "проћи, да ће се само од себе поправити", али то се није десило.

Певач и гитариста се сада пита да ли је могућ његов повратак наступима, мада у 81. години живота признаје да то не би била у потпуности лоша ствар, јер има пјесама које му се више не изводе уживо.

"Понекад, има ствари које волим, а у једном тренутку турнеје кажем: Шта то радиш Пол?' То се често деси током ‘You Can Call Me Al.’ Помислим: ’Ти си као Пол Сајмон кавер бенд. Прекини турнеју, и иди кући", признао је музичар.

Сајмон је прије неколико дана објавио музичко дјело "Seven Psalms", намијењено да се слуша као једна непрекинута композиција од 33 минута, у седам дијелова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана