Pol Sajmon većinom izgubio sluh u jednom uvetu

Tanjug
Foto: Tanjug/AP

LONDON- Američki kantautor Pol Sajmon izjavio je da je izgubio u velikoj mjeri sluh na lijevom uvetu, dok je radio na materijalu za nedavno objavljeno izdanje "Seven Psalms".

"Posve iznenada, izgubio sam sluh u svom lijevom uvetu i niko nema objašnjenje zašto. Tako da je sve postalo teže", rekao je Sajmon londonskom listu Tajms.

Muzičar čuven po pop klasicima snimljenim u duetu sa pevačem Artom Garfanklom , poput "Sound Of Silence" "The Boxer" i "Bridge Over Troubled Water" i kasnije po višedecenijskoj samostalnoj karijeri, kaže da je pomislio da će gubitak čula "proći, da će se samo od sebe popraviti", ali to se nije desilo.

Pevač i gitarista se sada pita da li je moguć njegov povratak nastupima, mada u 81. godini života priznaje da to ne bi bila u potpunosti loša stvar, jer ima pjesama koje mu se više ne izvode uživo.

"Ponekad, ima stvari koje volim, a u jednom trenutku turneje kažem: Šta to radiš Pol?' To se često desi tokom ‘You Can Call Me Al.’ Pomislim: ’Ti si kao Pol Sajmon kaver bend. Prekini turneju, i idi kući", priznao je muzičar.

Sajmon je prije nekoliko dana objavio muzičko djelo "Seven Psalms", namijenjeno da se sluša kao jedna neprekinuta kompozicija od 33 minuta, u sedam dijelova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana