Покренут заједнички пројекат "Приче из војвођанске тамбуре"

Срна
Foto: Срна

НОВИ САД - "Тамбурица фест" и Туристичка организација Војводине покренули су заједнички пројекат "Приче из војвођанске тамбуре", према којем ће овај свјетски познат тамбурашки фестивал бити додатно промовисан у Србији и иностранству.

Уговор о сарадњи потписали су данас у Новом Саду директор Туристичке организације Војводине Наташа Павловић и директор и оснивач "Тамбурица феста" Јован Пејчић.

Павловићева и Пејчић су, послије потписивања уговора, нагласили да је заједнички циљ промовисање његовања традиције, културне баштине Војводине, као и допринос развоју тамбурашке музике и проширење туристичке понуде.

"Од 1.200 манифестација, колико се годишње одржи у Војводини, `Тамбурица фест` је једна од стандардизованих и ретких успела да опстане у тешким тренуцима пандемије вируса корона, узимајући у обзир чињеницу, да је фестивал тамбурашке музике одржан 2020. године у онлајн формату", рекла је Павловићева новинарима након потписивања уговора о сарадњи, напомињући да "Тамбурица" и Туристичка организација, због вируса корона, раде на заједничким дигиталним садржајима и прелиминарном пројекту.

Пејчић је изразио наду да ће епидемиолошка ситуација бити повољна и дозволити одржавање "Тамбурица феста" према утврђеном плану, крајем љета ове године.

Он је оцијенио да би то био сјајан увод за 2022. годину, у којој се слави велики јубилеј - деценија и по трајања.

"Припремамо богат и садржајан програм, у којем ће бити обухваћени сви видови уметничког израза, од мајстора пера и жице, вокалних солиста, композитора, аранжера, књижевника, песника, режисера, филмографа, ликовних уметника. Изузетно ми је драго што ћемо у свему томе имати сјајну сарадњу и подршку Туристичке организације Војводине", рекао је Пејчић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана