Pokrenut zajednički projekat "Priče iz vojvođanske tambure"

Srna
Foto: Srna

NOVI SAD - "Tamburica fest" i Turistička organizacija Vojvodine pokrenuli su zajednički projekat "Priče iz vojvođanske tambure", prema kojem će ovaj svjetski poznat tamburaški festival biti dodatno promovisan u Srbiji i inostranstvu.

Ugovor o saradnji potpisali su danas u Novom Sadu direktor Turističke organizacije Vojvodine Nataša Pavlović i direktor i osnivač "Tamburica festa" Jovan Pejčić.

Pavlovićeva i Pejčić su, poslije potpisivanja ugovora, naglasili da je zajednički cilj promovisanje njegovanja tradicije, kulturne baštine Vojvodine, kao i doprinos razvoju tamburaške muzike i proširenje turističke ponude.

"Od 1.200 manifestacija, koliko se godišnje održi u Vojvodini, `Tamburica fest` je jedna od standardizovanih i retkih uspela da opstane u teškim trenucima pandemije virusa korona, uzimajući u obzir činjenicu, da je festival tamburaške muzike održan 2020. godine u onlajn formatu", rekla je Pavlovićeva novinarima nakon potpisivanja ugovora o saradnji, napominjući da "Tamburica" i Turistička organizacija, zbog virusa korona, rade na zajedničkim digitalnim sadržajima i preliminarnom projektu.

Pejčić je izrazio nadu da će epidemiološka situacija biti povoljna i dozvoliti održavanje "Tamburica festa" prema utvrđenom planu, krajem ljeta ove godine.

On je ocijenio da bi to bio sjajan uvod za 2022. godinu, u kojoj se slavi veliki jubilej - decenija i po trajanja.

"Pripremamo bogat i sadržajan program, u kojem će biti obuhvaćeni svi vidovi umetničkog izraza, od majstora pera i žice, vokalnih solista, kompozitora, aranžera, književnika, pesnika, režisera, filmografa, likovnih umetnika. Izuzetno mi je drago što ćemo u svemu tome imati sjajnu saradnju i podršku Turističke organizacije Vojvodine", rekao je Pejčić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana