Погинуо познати музичар рођен у БиХ

GS
Foto: Arhiva

ЗАДАР - У тешкој саобраћајној несрећи на државном путу који повезује Задар и ауто-пут А1, на предјелу Тромиља, погинуо је познати далматински музичар, мултиинструменталиста, професор Иво Бркић (78), који је рођен у БиХ.

До несреће је дошло када је на раскрсници с путем према Шкабрњи скренуо улијево и одузео предност аутомобилу задарских таблица којим је управљао 42-годишњак који се кретао из смјера Земуника према Смилчићу.

Оба возача су возилом хитне помоћи превезена у Општу болницу Задар, гдје је Бркић од задобијених повреда преминуо, док су 42-годишњаку утврђене лаке повреде, преносе хрватски медији.

Како преноси "Шибенски", професор Иво Бркић рођен је у Тузли, а јавности је постао познат након што је 2020. са напуњене 74 године, на Одјељењу за музичку умјетност Умјетничке академије Универзитета у Сплиту, докторирао с темом "Глазбени и плесни фолклор Буковице и Равних котара с освртом на рубна подручја".

Први је систематски обрадио пучко насљеђе простора од Карлобага до Крке. Промовисао је пучку и народну културу која и даље обликује културни идентитет људи и простора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана