Пјевачица Калиопи Букле за “Глас Српске”: Искреност у послу рецепт за трајање

Данко Кузмановић
Пјевачица Калиопи Букле за “Глас Српске”: Искреност у послу рецепт за трајање

Мој искрен однос у послу који радим је главни рецепт за трајање. Не кријем своје емоције и не претварам се у нешто што нисам.

Одлучивши још на самом почетку да ходам тежим путем, учинила сам себи највећу услугу. Тај је пут слађи, поготово кад те публика награди повјерењем и поклони ти вријеме, да трајеш.

Казала је ово у разговору за “Глас Српске” пјевачица Калиопи која ће у уторак наступити на великој сцени Народног позоришта Републике Српске у Бањалуци. Наступ ће почети у 20 часова.

Глас: Знате препознати искреност, а и публика зна препознати колико се трудите на концертима и наступима. Рекло би се да је то обострано?
Калиопи: За моју публику увијек само тако. Ја другачије и не умијем. У дворани на својим концертима испред себе видим само искрена лица и наравно, флуид за вријеме концерта се ствара кроз ту обострану љубав.

Глас: На шта сте најпоноснији у досадашњој каријери?
Калиопи: Поносна сам на своју публику, на истрајност, досљедност и што та каријера траје, без обзира на времена која се мијењају.

Глас: Јесте ли пратили овогодишњи Евросонг? Јесте ли мишљења да је такмичење за најбољу пјесму Европе попримило задњих година неку другу димензију? По чему Ви памтите Евросонг?
Калиопи: Евровизија се мијења из године у годину веома транспарентно. Ја је највише памтим по френетичним фановима, одличној организацији, по узбуђењу док трају твоја три минута гдје представљаш своју земљу, као и ефекат који долази иза те Евровизије. Шта посијеш, то и пожањеш. Ја сам се успјела уписати у страницама евровизијске историје са двије пјесме отпјеване на свом матерњем језику. А једна од њих је доживјела и свјетски успјех, легендарна и магична “Црно и бело”.

Глас: Поред музике које активности испуњавању Ваше вријеме, а да јавност са тим није упозната?
Калиопи: Па мислим да је јавност упозната да је њихова дива (како ме ви медији називате), добра куварица, одличан возач, пасионирани фотограф, као и заљубљеник у откривању разних предјела кроз путовања.

Глас: Након толико година искуства на сцени шта Вам сад ствара ново узбуђење, диже адреналин?
Калиопи: Сваки тренутак стварања нечег новог, диже ми адреналин! Улазак у студио, рад са Ромеом Грилом, ишчекивање нове пјесме, али највише - концерти! Живим за тај блиски сусрет са публиком!

Глас: Шта вас више забавља, наступи или стварање нових пјесама?
Калиопи: Забављам се подједнако добро у оба процеса стварања! Једно без другог не може! Али концерти су главна посластица!

Глас: Да ли имате неостварених жеља, дуета?
Калиопи: Да. Дует са Тошетом Проеским.

Глас: Шта имате да поручите бањалучкој публици?
Калиопи: Да ме загрле ко некад, јер сам жељна њихове љубави.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана