Pjevačica Kaliopi Bukle za “Glas Srpske”: Iskrenost u poslu recept za trajanje

Danko Kuzmanović
Pjevačica Kaliopi Bukle za “Glas Srpske”: Iskrenost u poslu recept za trajanje

Moj iskren odnos u poslu koji radim je glavni recept za trajanje. Ne krijem svoje emocije i ne pretvaram se u nešto što nisam.

Odlučivši još na samom početku da hodam težim putem, učinila sam sebi najveću uslugu. Taj je put slađi, pogotovo kad te publika nagradi povjerenjem i pokloni ti vrijeme, da traješ.

Kazala je ovo u razgovoru za “Glas Srpske” pjevačica Kaliopi koja će u utorak nastupiti na velikoj sceni Narodnog pozorišta Republike Srpske u Banjaluci. Nastup će početi u 20 časova.

Glas: Znate prepoznati iskrenost, a i publika zna prepoznati koliko se trudite na koncertima i nastupima. Reklo bi se da je to obostrano?
Kaliopi: Za moju publiku uvijek samo tako. Ja drugačije i ne umijem. U dvorani na svojim koncertima ispred sebe vidim samo iskrena lica i naravno, fluid za vrijeme koncerta se stvara kroz tu obostranu ljubav.

Glas: Na šta ste najponosniji u dosadašnjoj karijeri?
Kaliopi: Ponosna sam na svoju publiku, na istrajnost, dosljednost i što ta karijera traje, bez obzira na vremena koja se mijenjaju.

Glas: Jeste li pratili ovogodišnji Evrosong? Jeste li mišljenja da je takmičenje za najbolju pjesmu Evrope poprimilo zadnjih godina neku drugu dimenziju? Po čemu Vi pamtite Evrosong?
Kaliopi: Evrovizija se mijenja iz godine u godinu veoma transparentno. Ja je najviše pamtim po frenetičnim fanovima, odličnoj organizaciji, po uzbuđenju dok traju tvoja tri minuta gdje predstavljaš svoju zemlju, kao i efekat koji dolazi iza te Evrovizije. Šta posiješ, to i požanješ. Ja sam se uspjela upisati u stranicama evrovizijske istorije sa dvije pjesme otpjevane na svom maternjem jeziku. A jedna od njih je doživjela i svjetski uspjeh, legendarna i magična “Crno i belo”.

Glas: Pored muzike koje aktivnosti ispunjavanju Vaše vrijeme, a da javnost sa tim nije upoznata?
Kaliopi: Pa mislim da je javnost upoznata da je njihova diva (kako me vi mediji nazivate), dobra kuvarica, odličan vozač, pasionirani fotograf, kao i zaljubljenik u otkrivanju raznih predjela kroz putovanja.

Glas: Nakon toliko godina iskustva na sceni šta Vam sad stvara novo uzbuđenje, diže adrenalin?
Kaliopi: Svaki trenutak stvaranja nečeg novog, diže mi adrenalin! Ulazak u studio, rad sa Romeom Grilom, iščekivanje nove pjesme, ali najviše - koncerti! Živim za taj bliski susret sa publikom!

Glas: Šta vas više zabavlja, nastupi ili stvaranje novih pjesama?
Kaliopi: Zabavljam se podjednako dobro u oba procesa stvaranja! Jedno bez drugog ne može! Ali koncerti su glavna poslastica!

Glas: Da li imate neostvarenih želja, dueta?
Kaliopi: Da. Duet sa Tošetom Proeskim.

Glas: Šta imate da poručite banjalučkoj publici?
Kaliopi: Da me zagrle ko nekad, jer sam željna njihove ljubavi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana