"Паладио стринг квартет" наступио у Банском двору: Другачије рухо вољених пјесама

М. М.
"Паладио стринг квартет" наступио у Банском двору: Другачије рухо вољених пјесама

БАЊАЛУКА – Бањалучки састав "Паладио стринг квартет" у уторак навече наступио је у Арт дворишту Банског двора Културног центра, а посјетиоци су имали прилику да уживају у обрадама познатих нумера, као што су пјесме "Лед Цепелина", "Битлса", Стинга и других. Састав је извео и ауторски првенац "Хоризонс".

- Овај пут одлучили смо се на посебан микс којим смо обухватили све што смо до сада радили, неке композиције које смо ријетко свирали, али и оне које често свирамо и знамо да их публика воли. Било нам је важно да изведемо и нашу прву ауторску композицију, јер због ситуације са короном некако нисмо имали прилику да је изводимо, а и технички је мало компликована. Драго нам је да смо овај пут успјели - казала је Кристина Моцоња, која у саставу свира виолу, а осим ње, у квартету су и Милана Смиљанић (прва виолина), Рената Мединац Каурин (друга виолина), и Озрен Четковић (виолончело).

Она је додала да када раде на обрадама пјесама, раде актуелне пјесме или оне за које сматрају да су жанровски запостављене на репертоару.

- Милана Смиљанић задужена је за аранжмане и трудимо се да пренесемо атмосферу пјесме. Оно што је циљ нашег постојања је да публика схвати да гудачки класични инструменти могу добро да звуче и када се не изводи озбиљна музика која је можда за неке мало компликована и коју не могу сви да слушају - казала је она.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана