"Paladio string kvartet" nastupio u Banskom dvoru: Drugačije ruho voljenih pjesama

M. M.
"Paladio string kvartet" nastupio u Banskom dvoru: Drugačije ruho voljenih pjesama

BANjALUKA – Banjalučki sastav "Paladio string kvartet" u utorak naveče nastupio je u Art dvorištu Banskog dvora Kulturnog centra, a posjetioci su imali priliku da uživaju u obradama poznatih numera, kao što su pjesme "Led Cepelina", "Bitlsa", Stinga i drugih. Sastav je izveo i autorski prvenac "Horizons".

- Ovaj put odlučili smo se na poseban miks kojim smo obuhvatili sve što smo do sada radili, neke kompozicije koje smo rijetko svirali, ali i one koje često sviramo i znamo da ih publika voli. Bilo nam je važno da izvedemo i našu prvu autorsku kompoziciju, jer zbog situacije sa koronom nekako nismo imali priliku da je izvodimo, a i tehnički je malo komplikovana. Drago nam je da smo ovaj put uspjeli - kazala je Kristina Moconja, koja u sastavu svira violu, a osim nje, u kvartetu su i Milana Smiljanić (prva violina), Renata Medinac Kaurin (druga violina), i Ozren Četković (violončelo).

Ona je dodala da kada rade na obradama pjesama, rade aktuelne pjesme ili one za koje smatraju da su žanrovski zapostavljene na repertoaru.

- Milana Smiljanić zadužena je za aranžmane i trudimo se da prenesemo atmosferu pjesme. Ono što je cilj našeg postojanja je da publika shvati da gudački klasični instrumenti mogu dobro da zvuče i kada se ne izvodi ozbiljna muzika koja je možda za neke malo komplikovana i koju ne mogu svi da slušaju - kazala je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana