“Олег Кирејев квартет” пред Бањалучанима

Г.С.
“Олег Кирејев квартет” пред Бањалучанима

БАЊАЛУКА - Након бројних концерата, изложби и одржаних књижевних вечери током овог мјесеца, попуњених културних догађаја, концертна дворана Банског двора Културног центра вечерас ће поново бити испуњена звуцима врхунске музике.

“Олег Кирејев квартет” наступиће вечерас у  Банском двору са почетком од 20 часова, а овај квартет чине свјетски познати руски саксофониста Олег Кирејев, бубњар Урош Стаменковић, контрабасиста Бранко Марковић и пијаниста Милован Пауновић.

Концерт који носи назив “Jazz Classic” је пројекат који садржи осам џез стандарда великана попут Бернија Милера, Ерола Гарнера, Џерома Керна и других у јединственом аранжману Кирејева  и извођењу овог квартета.

- Кирејев је први руски музичар који је укомбиновао етно-џез мотиве са башкирским народним инструментима. Рођен у Башкирији, представља музичко насљеђе двије различите културе - европске и азијске. Под утицајем традиционалног и латиноамеричког џеза, афричких ритмова и азијске етно-музике, Олег је створио аутентичан стил и прославио се свирањем различитих музичких жанрова - стоји у најави Банског двора Културног центра.

Дискографија Олега Кирејева броји више од 15 објављених албума, а наступао је на бројним иностраним џез фестивалима попут “Лондон Јазз” фестивала,  легендарног “Montrey Jazz” фестивала и других.

Публика у региону имала је прилику да Кирејева слуша и на “Нишвил џез фестивалу” 2016. године, када је наступио са својим бендом “Orlan Jazz”, а почетком прошле године и да чује његов концертни пројекат реализован у сарадњи са Василом Хаџимановим.

Због тренутне епидемиолошке ситуације број мјеста у публици за овај програмски садржај је ограничен. Ношење заштитних маски и дезинфекција руку на улазу су обавезни.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана