“Oleg Kirejev kvartet” pred Banjalučanima

G.S.
“Oleg Kirejev kvartet” pred Banjalučanima

BANjALUKA - Nakon brojnih koncerata, izložbi i održanih književnih večeri tokom ovog mjeseca, popunjenih kulturnih događaja, koncertna dvorana Banskog dvora Kulturnog centra večeras će ponovo biti ispunjena zvucima vrhunske muzike.

“Oleg Kirejev kvartet” nastupiće večeras u  Banskom dvoru sa početkom od 20 časova, a ovaj kvartet čine svjetski poznati ruski saksofonista Oleg Kirejev, bubnjar Uroš Stamenković, kontrabasista Branko Marković i pijanista Milovan Paunović.

Koncert koji nosi naziv “Jazz Classic” je projekat koji sadrži osam džez standarda velikana poput Bernija Milera, Erola Garnera, Džeroma Kerna i drugih u jedinstvenom aranžmanu Kirejeva  i izvođenju ovog kvarteta.

- Kirejev je prvi ruski muzičar koji je ukombinovao etno-džez motive sa baškirskim narodnim instrumentima. Rođen u Baškiriji, predstavlja muzičko nasljeđe dvije različite kulture - evropske i azijske. Pod uticajem tradicionalnog i latinoameričkog džeza, afričkih ritmova i azijske etno-muzike, Oleg je stvorio autentičan stil i proslavio se sviranjem različitih muzičkih žanrova - stoji u najavi Banskog dvora Kulturnog centra.

Diskografija Olega Kirejeva broji više od 15 objavljenih albuma, a nastupao je na brojnim inostranim džez festivalima poput “London Jazz” festivala,  legendarnog “Montrey Jazz” festivala i drugih.

Publika u regionu imala je priliku da Kirejeva sluša i na “Nišvil džez festivalu” 2016. godine, kada je nastupio sa svojim bendom “Orlan Jazz”, a početkom prošle godine i da čuje njegov koncertni projekat realizovan u saradnji sa Vasilom Hadžimanovim.

Zbog trenutne epidemiološke situacije broj mjesta u publici za ovaj programski sadržaj je ograničen. Nošenje zaštitnih maski i dezinfekcija ruku na ulazu su obavezni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana