Одржана комеморација поводом смрти Масима Савића

Танјуг
Одржана комеморација поводом смрти Масима Савића

ЗАГРЕБ - Од Масима Савића, недавно преминулог музичког умјетника којега ће се памтити по пјесмама, јединственом вокалу, углађеном стилу и симпатичности, данас су се на комеморацији у загребачком Хрватског народног казалишта уз сузе и аплауз опростили његови пријатељи, колеге и породица, преноси Хина.

Масимов пратећи бенд и пријатељи музичари опростили су се од свог пјевача симболично, уз инструментална извођења његових пјесама, пројекције стихова и фотографија с концерата и из приватног живота.

У име бенда виолиниста Бруно Урлић рекао је како је Масимо из њих извлачио најбоље, није се задовољавао просјеком него померао границе, али је био строг и према себи и тиме давао примјер како се треба односити према послу.

"Никада се није устручавао да нас похвали, а кад би му нешто сметало направио би то господски, у четири ока", напоменуо је, додавши да ће им недостајати јер знају колико је још имао сјајних идеја.

"Масимо је био човјек који је још 1983. снимио вјеројатно најбољи арт рок албум на овим просторима, па кроз сарадњу са Зринком отпјевао неке од бесмртних поп пјесама", рекао је пјевач групе Павел Аљоша Шерић.

"Много ће нам недостајати његови фамозни телефонски позиви у ситне сате кад би дуго разглабали о музици, стиховима, смислу бесмисла, извођачима које је волио и о онима које није, иако о томе никада не би говорио у јавности", додао је.

Иван Дечак, пјевач групе "Ватра", присјетио се свог сусрета с Масимом, када га је, док је још био млади музичар, а он већ регионална звијезда, примио у свој аутомобил да не кисне. С временом му је Масимо, напоменуо је, постао Макс, френд и музички супутник, допустио му да му се приближи, упозна с породицом и с истинском пажњом преслушавао његове нове пјесме.

"Отишао си у трептају ока, а још смо си толико тога требали рећи", рекао је Дечак,

Бираним ријечима од Масима се опростио и његов дугогодишњи пријатељ и сурадник, директор Акваријус Рекордса, Борис Хорват, подсјетивши на посљедњи, недавно одржани велики концерт у загребачкој Арени који ће се дуго памтити. 

"Оставио си нас бескрајно тужне, али и поносне што си дијелио с нама своје ријечи само онако као си ти то знао", поручио је.

У предворју ХНК постављена је Књига сјећања у коју су многи, међу којима је било и низ особа из јавног живота, уписали своје посљедње поздраве. Испред Концертне дворане Ватрослава Лисинског, гдје је Масимо имао неке од својих најбољих концерата, до 31. децембра се и даље могу палити свијеће и полагати вијенци у спомен на њега.

Масимо Савић преминуо је прошле недјеље у 61. години након кратке и тешке болести у Загребу.

Сахрана је заказана за 3. јануар у Градском гробљу Задар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана