Održana komemoracija povodom smrti Masima Savića

Tanjug
Održana komemoracija povodom smrti Masima Savića

ZAGREB - Od Masima Savića, nedavno preminulog muzičkog umjetnika kojega će se pamtiti po pjesmama, jedinstvenom vokalu, uglađenom stilu i simpatičnosti, danas su se na komemoraciji u zagrebačkom Hrvatskog narodnog kazališta uz suze i aplauz oprostili njegovi prijatelji, kolege i porodica, prenosi Hina.

Masimov prateći bend i prijatelji muzičari oprostili su se od svog pjevača simbolično, uz instrumentalna izvođenja njegovih pjesama, projekcije stihova i fotografija s koncerata i iz privatnog života.

U ime benda violinista Bruno Urlić rekao je kako je Masimo iz njih izvlačio najbolje, nije se zadovoljavao prosjekom nego pomerao granice, ali je bio strog i prema sebi i time davao primjer kako se treba odnositi prema poslu.

"Nikada se nije ustručavao da nas pohvali, a kad bi mu nešto smetalo napravio bi to gospodski, u četiri oka", napomenuo je, dodavši da će im nedostajati jer znaju koliko je još imao sjajnih ideja.

"Masimo je bio čovjek koji je još 1983. snimio vjerojatno najbolji art rok album na ovim prostorima, pa kroz saradnju sa Zrinkom otpjevao neke od besmrtnih pop pjesama", rekao je pjevač grupe Pavel Aljoša Šerić.

"Mnogo će nam nedostajati njegovi famozni telefonski pozivi u sitne sate kad bi dugo razglabali o muzici, stihovima, smislu besmisla, izvođačima koje je volio i o onima koje nije, iako o tome nikada ne bi govorio u javnosti", dodao je.

Ivan Dečak, pjevač grupe "Vatra", prisjetio se svog susreta s Masimom, kada ga je, dok je još bio mladi muzičar, a on već regionalna zvijezda, primio u svoj automobil da ne kisne. S vremenom mu je Masimo, napomenuo je, postao Maks, frend i muzički suputnik, dopustio mu da mu se približi, upozna s porodicom i s istinskom pažnjom preslušavao njegove nove pjesme.

"Otišao si u treptaju oka, a još smo si toliko toga trebali reći", rekao je Dečak,

Biranim riječima od Masima se oprostio i njegov dugogodišnji prijatelj i suradnik, direktor Akvarijus Rekordsa, Boris Horvat, podsjetivši na posljednji, nedavno održani veliki koncert u zagrebačkoj Areni koji će se dugo pamtiti. 

"Ostavio si nas beskrajno tužne, ali i ponosne što si dijelio s nama svoje riječi samo onako kao si ti to znao", poručio je.

U predvorju HNK postavljena je Knjiga sjećanja u koju su mnogi, među kojima je bilo i niz osoba iz javnog života, upisali svoje posljednje pozdrave. Ispred Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog, gdje je Masimo imao neke od svojih najboljih koncerata, do 31. decembra se i dalje mogu paliti svijeće i polagati vijenci u spomen na njega.

Masimo Savić preminuo je prošle nedjelje u 61. godini nakon kratke i teške bolesti u Zagrebu.

Sahrana je zakazana za 3. januar u Gradskom groblju Zadar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana