Одржан концерт Женског камерног хора “Бањалучанке”: Нови звук познатих мелодија

М. М.
Одржан концерт Женског камерног хора “Бањалучанке”: Нови звук познатих мелодија

БАЊАЛУКА - Хорске обраде домаћих и свјетских хитова популарне музике, али и музике из филмова, у аранжманима мелодија традиционалне музике Балкана, чиниле је основ мини-концерта Женског камерног хора “Бањалучанке”, одржаног на отвореном, у простору Музичког павиљона парка “Петар Кочић”.

Након привремене паузе овај хор наступио је на радост бројне публике, што је било видљиво по реакцијама и снажним аплаузима које су добиле за своје извођење. Концертом је обиљежен Свјетски дан музике, те назначен својеврсни повратак новим наступима, те плановима за такмичења.

- Као солисти на концерту су наступили чланови хора Јелена Шобић, Весна Трубић и Андреа Тодић, за клавиром је наступио Младен Јанковић, а у једном тренутку своје пјевачко умијеће је показао и диригент хора Младен Матовић. Специјални гости концерта били су чланови гудачког квартета “Palladio”. Овим наступом “Бањалучанке” су се концертно и на веома емотиван начин опростиле од свог дугогодишњег перкусионисте Зорана Вујића који због одласка у САД више, нажалост, неће бити дио ансамбла - наведено је у саопштењу хора “Бањалучанке”.

“Бањалучанке” очекује и амбициозна сезона, у којој ће један од највећих изазова бити учествовање на Свјетској хорској олимпијади у Белгији. Ради се о највећем и најзначајнијем свјетском хорском такмичењу које ће, у организацији Свјетске хорске асоцијације, бити одржано у белгијском граду Генту у периоду од 30. октобра до 7. новембра ове године.

- Олимпијада ће окупити више од четири стотине хорова из преко седамдесет земаља свијета, а Женски камерни хор “Бањалучанке”, који брани олимпијско злато са претходне Олимпијаде у Јужноафричкој Републици, ће наступити као једини представник Републике Српске и БиХ у највишем рангу такмичења – The Championship Competition - назначили су из овог ансамбла и додали да “Бањалучанке” ускоро започињу активности на обиљежавању и прослави јубилеја - 45 година рада и постојања.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана