Održan koncert Ženskog kamernog hora “Banjalučanke”: Novi zvuk poznatih melodija

M. M.
Održan koncert Ženskog kamernog hora “Banjalučanke”: Novi zvuk poznatih melodija

BANjALUKA - Horske obrade domaćih i svjetskih hitova popularne muzike, ali i muzike iz filmova, u aranžmanima melodija tradicionalne muzike Balkana, činile je osnov mini-koncerta Ženskog kamernog hora “Banjalučanke”, održanog na otvorenom, u prostoru Muzičkog paviljona parka “Petar Kočić”.

Nakon privremene pauze ovaj hor nastupio je na radost brojne publike, što je bilo vidljivo po reakcijama i snažnim aplauzima koje su dobile za svoje izvođenje. Koncertom je obilježen Svjetski dan muzike, te naznačen svojevrsni povratak novim nastupima, te planovima za takmičenja.

- Kao solisti na koncertu su nastupili članovi hora Jelena Šobić, Vesna Trubić i Andrea Todić, za klavirom je nastupio Mladen Janković, a u jednom trenutku svoje pjevačko umijeće je pokazao i dirigent hora Mladen Matović. Specijalni gosti koncerta bili su članovi gudačkog kvarteta “Palladio”. Ovim nastupom “Banjalučanke” su se koncertno i na veoma emotivan način oprostile od svog dugogodišnjeg perkusioniste Zorana Vujića koji zbog odlaska u SAD više, nažalost, neće biti dio ansambla - navedeno je u saopštenju hora “Banjalučanke”.

“Banjalučanke” očekuje i ambiciozna sezona, u kojoj će jedan od najvećih izazova biti učestvovanje na Svjetskoj horskoj olimpijadi u Belgiji. Radi se o najvećem i najznačajnijem svjetskom horskom takmičenju koje će, u organizaciji Svjetske horske asocijacije, biti održano u belgijskom gradu Gentu u periodu od 30. oktobra do 7. novembra ove godine.

- Olimpijada će okupiti više od četiri stotine horova iz preko sedamdeset zemalja svijeta, a Ženski kamerni hor “Banjalučanke”, koji brani olimpijsko zlato sa prethodne Olimpijade u Južnoafričkoj Republici, će nastupiti kao jedini predstavnik Republike Srpske i BiH u najvišem rangu takmičenja – The Championship Competition - naznačili su iz ovog ansambla i dodali da “Banjalučanke” uskoro započinju aktivnosti na obilježavanju i proslavi jubileja - 45 godina rada i postojanja.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana