Обиљежавање Свјетског дана музике сутра у Бањалуци

Миланка Митрић
Foto: АУБЛ

БАЊАЛУКА - Академија умјетности Универзитета у Бањалуци и Конфуцијев институт Универзитета у Бањалуци сутра ће бројним концертима, на различитим локацијама у Бањалуци обиљежити Свјетски дан музике.

"Током цијелог дана 80 учесника на 5 локација ће музиком бојити наш град и чинити да се она чује са различитих мјеста" наведено је у саопштењу Академије умјетности Универзитета у Бањалуци.

Учесници овогодишње манифестације су камерни оркестар Академије умјетности УНИБЛ (студенти, професори, сарадници), Камерни хор "Керубини" Конфуцијевог института УНИБЛ, Вокални ансамбл Конфуцијевог института УНИБЛ, Таиђи група Конфуцијевог института УНИБЛ, Етно група "Уздарја" културно-умјетничке секције Филозофског факултета УНИБЛ и бенд "Балкан експрес".

Обиљежавање Свјетског дана музике почеће у вртићима и то у јутарњим часовима, док ће од 11 часова програм бити реализован и у ТЦ "Делта".

Вечерњи програм обухвата наступе у камерној сали Академије умјетности (од 18.30 часова), затим извођење музике на централним градским улицама (од 19 часова), те концерт на љетној сцени Академије умјетности који ће почети у 20.30 часова. Након концерта, програм ће бити настављен свирком бањалучког бенда "Балкан експрес".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана