Obilježavanje Svjetskog dana muzike sutra u Banjaluci

Milanka Mitrić
Foto: AUBL

BANjALUKA - Akademija umjetnosti Univerziteta u Banjaluci i Konfucijev institut Univerziteta u Banjaluci sutra će brojnim koncertima, na različitim lokacijama u Banjaluci obilježiti Svjetski dan muzike.

"Tokom cijelog dana 80 učesnika na 5 lokacija će muzikom bojiti naš grad i činiti da se ona čuje sa različitih mjesta" navedeno je u saopštenju Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci.

Učesnici ovogodišnje manifestacije su kamerni orkestar Akademije umjetnosti UNIBL (studenti, profesori, saradnici), Kamerni hor "Kerubini" Konfucijevog instituta UNIBL, Vokalni ansambl Konfucijevog instituta UNIBL, Taiđi grupa Konfucijevog instituta UNIBL, Etno grupa "Uzdarja" kulturno-umjetničke sekcije Filozofskog fakulteta UNIBL i bend "Balkan ekspres".

Obilježavanje Svjetskog dana muzike počeće u vrtićima i to u jutarnjim časovima, dok će od 11 časova program biti realizovan i u TC "Delta".

Večernji program obuhvata nastupe u kamernoj sali Akademije umjetnosti (od 18.30 časova), zatim izvođenje muzike na centralnim gradskim ulicama (od 19 časova), te koncert na ljetnoj sceni Akademije umjetnosti koji će početi u 20.30 časova. Nakon koncerta, program će biti nastavljen svirkom banjalučkog benda "Balkan ekspres".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana