Новогодишњи концерт, ипак, уз публику

Танјуг
Новогодишњи концерт, ипак, уз публику

БЕЧ - Нове епидемиолошке мјере, које у Аустрији ступају на снагу од 27. децембра, омогућиће да Новогодишњи концерт бечке Филхармоније, уз који цио свијет улази у нову 2022. годину, буде одржан уз присуство публике.

Прошли, 81. Новогодишњи концерт, којим је дириговао Рикардо Мути, одржан је у празној дворани Музикферајн.

Овог пута, према најављеним мјерама, концерт би уживо, у дворани, могло да прати до 1.700 људи.

"Новогодишњи концерт ће се у сваком случају одржати уз публику", речено је из бечке Филхармоније агенцији АПА.

Детаљи нових мјера биће познати 27.децембра, али већ се очекује да ће 300 стојећих мјеста морати свакако бити укинута.

Према најави "Гецко" експертске радне групе владе од 27. децембра ће се за скупове и манифестације у затвореном са до 500 присутних, са мјестима за сједење, примјењивати такозвано „2Г" правило, то јест моћи ће присуствовати само они који имају сертификат о вакцинацији или излијечењу.

За манифестације у затвореном, са мјестима за сједење, до 1.000 људи примјењиваће се „2Г плус" правило, а то значи да ће сви који долазе морати бити вакцинисани или излијечени, и још уз то имати и негативан ПЦР тест.

За манифестације са до 2.000 људи, што је максималан дозвољени број, а што је случај за Новогодишњи концерт, предвиђена је примјена правила да сви који желе да присуствују морају имати примљену трећу дозу корона вакцине и негативан ПЦР тест.

Иначе Новогодишњим концертом, дириговаће Данијел Баренбоим, који је већ у два наврата, 2009.и 2014.био за диригентским пултом овог концерта који ће се уживо емитовати у око 100 земаља света.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана