Никола Чутурило Чутура објавио нови сингл

ГС
Foto: Скриншот

БЕОГРАД - Београдски рок музичар Никола Чутурило Чутура објавио је нову пјесму "Лице улице" као други сингл са предстојећег студијског албума "Приче из Депоа", саопштила је дискографска кућа "Lampshade Media".

Најновија пјесма уз музички спот наставља да гради позицију гитаристе, пјевача, текстописца и композитора, умјетника са снажним изразом који се увијек појављује са разлогом - доносећи добру енергију, аутентичан рокенрол звук и поглед на важне друштвене теме.

Проблеми бескућника у преживљавању свакодневице представљају суштинску тему новог сингла.

Дубина и значај композиције додатно су наглашени сарадњом са непрофитном организацијом “Лицеулице”, најпознатијом по истоименом магазину и запошљавању социјално угрожених особа као уличних продаваца.

Музичар каже да јунаци ове приче нису рођени на улици, нити су имали идеју да ће ту завршити.

"То су људи који су имали пријатеље, снове и планове, баш као ви или ја, све док није дошло до прекида филма. Ово је кадар из мог живота у Лондону у периоду кад сам се 'снашао' и 'завредео' да ме пусте у машину", објаснио је Чутурило.

Гитариста и пјевач описује свој живот у Великој Британији, гдје је на путу од стана до метроа сваког јутра пролазио кроз идентичне минуте и сценографију, што се понављало као у чувеном америчком филму "Дан Мрмота" (1993).

Чутура наводи да је у комшилуку тада у главном граду Енглеске живио Патрик, уредан и обријан човек, који је имао жену и бебу, а испред своје куће редовно је гланцао свој олдтајмер и мотор са приколицом.

"Једног јутра ми се није јавио и приметио сам да је необријан. Већ наредног дана му је била прљава крагна од кошуље и изгужван сако, да би убрзо нестали и његови мезимци на точковима. Жене и бебе није било већ неко време када сам га следећи пут препознао међу бескућницима на станици током свог одласка на посао", испричао је композитор и аутор текста пјесме "Лице улице".

Сингл подржава снажан рокенрол звук, добро познат свим фановима овог умјетника, који је био дио бендова "Рибља чорба", "Електрични оргазам" и других.

Заразни рок ритам, акценат постављају Николин соло на гитари, клавијатуре Дарка Грујића и трубе Марка Ђорђевића.

До сарадње са магазином “Лице улице” је дошло спонтано, у једном телефонском разговору Николе и глумца Бранислава Банета Трифуновића, идејног творца и једног од оснивача тог часописа.

Сарадња има за циљ да кроз заједничко промовисање помогне ширењу свијести и даљем укључењу појединаца, и заједнице.

Бане Трифуновић каже да је поносан што је прије више од десет година учествовао у оснивању магазина "Лице улице".

"Ретке су тако друштвено корисне и позитивне иницијативе као Лицеулице, које на једноставан и лако разумљив начин мењају животе људи набоље, а то су читаоци брзо препознали и пружили нам пуну подршку", истакао је Трифуновић и додао да се нада да ће спот допријети до неких нових људи који још нису чули за Лицеулице, било да ријеше да се укључе као продавци, или да одлуче да помогну онима који су угроженији од њих.

Видео спот карактерише жестока свирка Николе и његове групе, заједно са придруженим члановима колпортера часописа “Лицеулице”.

Идејни творац и режисер аутентичног видео записа је Мирослав Миша Терзић, познат по фимовима "Устаничка улица" и "Шавови", као и трилер серије "Тајкун".

Први Чутурин сингл "Сањам те" са најновијег албума "Приче из Депоа" у припреми, био је веома запажен овог прољећа.

Никола Чутурило је имао недавно концерт на Беер фесту 2021 на Ушћу и гостовао је на Ташмајдану на меморијалном концерту "Рибље чорбе", посвећеном њиховом преминулом басисти Миши Алексићу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана