Ник Кејв објавио другу компилацију синглова и ријетких пјесама

Танјуг
Foto: ГС

НОВИ САД - Музичар Ник Кејв са својим пратећим бендом Бед сидс објавио је двоструки компилацијски албум "B-Sides & Rarities Part II“, који доноси 27 б страна синглова и ријетких пјесама насталих од 2006. до 2020. године, саопштио је данас фестивал Егзит.

Компилација коју су саставили Кејв и његов мултиинструменталиста Ворен Елис, појавила се 16 година након веома хваљене прве " B-Sides & Rarities Part II “, а аустралијски музичар је први потврђени хедлајнер Егзита, који ће бити одржан од 7. до 10. јула 2022. на Петроварадинској тврђави, подсјећа се у саопштењу.

 "Увек ми се свиђао први ’ B-Sides & Rarities Part ’ више него било који други албум. То је једино што сам волео да слушам. Чини се опуштенији, чак и помало бесмислен, али са лепим песмама. Постоји нешто у ’малености’ појединих песама што је ближе њиховом изворном духу. Други део ове компилације је наставак чудне и прелепе колекције изгубљених песама Бед сидса“, изјавио је Кејв.

Компилација доноси, између осталог, Кејву омиљене " Waiting for You " и " Life Per Se ", коју су сматрали сувише тужном за албум " Skeleton Tree " (2016), "Earthlings" из раздобља албума " Ghosteen " (2019), као и прве верзије песама попут "First Girl In Amber" и "First Skeleton Tree", затим дует са певачицом Деби Хари "Free to walk" и " Avalanće " Леонарда Коена коју Кејв често изводи уживо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана