Nik Kejv objavio drugu kompilaciju singlova i rijetkih pjesama

Tanjug
Foto: GS

NOVI SAD - Muzičar Nik Kejv sa svojim pratećim bendom Bed sids objavio je dvostruki kompilacijski album "B-Sides & Rarities Part II“, koji donosi 27 b strana singlova i rijetkih pjesama nastalih od 2006. do 2020. godine, saopštio je danas festival Egzit.

Kompilacija koju su sastavili Kejv i njegov multiinstrumentalista Voren Elis, pojavila se 16 godina nakon veoma hvaljene prve " B-Sides & Rarities Part II “, a australijski muzičar je prvi potvrđeni hedlajner Egzita, koji će biti održan od 7. do 10. jula 2022. na Petrovaradinskoj tvrđavi, podsjeća se u saopštenju.

 "Uvek mi se sviđao prvi ’ B-Sides & Rarities Part ’ više nego bilo koji drugi album. To je jedino što sam voleo da slušam. Čini se opušteniji, čak i pomalo besmislen, ali sa lepim pesmama. Postoji nešto u ’malenosti’ pojedinih pesama što je bliže njihovom izvornom duhu. Drugi deo ove kompilacije je nastavak čudne i prelepe kolekcije izgubljenih pesama Bed sidsa“, izjavio je Kejv.

Kompilacija donosi, između ostalog, Kejvu omiljene " Waiting for You " i " Life Per Se ", koju su smatrali suviše tužnom za album " Skeleton Tree " (2016), "Earthlings" iz razdoblja albuma " Ghosteen " (2019), kao i prve verzije pesama poput "First Girl In Amber" i "First Skeleton Tree", zatim duet sa pevačicom Debi Hari "Free to walk" i " Avalanće " Leonarda Koena koju Kejv često izvodi uživo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana