Настављен фестивал "Јесења соната" у Бањалуци: Музички ужитак уз клавирски трио

Миланка Митрић
Foto: Б.Брезо

БАЊАЛУКА - Наступ клавирског трија, којег чине Соња Војводић (виолина), Лидија Паулин (виолончело) и Соња Марковић (клавир), обиљежио је треће вече 4. Интернационалног музичког фестивала "Јесења соната" у Банском двору.

Љубитељи класике имали су прилику да синоћ у концертној дворани уживају уз Моцартове, Хајднове и Бабаџањанове композиције.

 - Први пут смо на "Јесењој сонати" и јако смо срећне. Захвалне смо директору Младену Матовићу што нас је позвао, то нам заиста импонује. Ово је једини фестивал ове врсте у Бањалуци, дивно је што долазе врхунски умјетници. За нас су овакви фестивали изузетно значајни, имамо прилику да се представимо публици, имамо прилику да слушамо врхунске музичаре, да их упознајемо, то је јако лијепо, тако се и стварају контакти, а то је јако битно – казала је виолинсткиња Соња Војводић.

Овај трио младих умјетница формиран 2016. године од када је остварио велики број концертних наступа на најзначајнијим фестивалима умјетничке музике у земљи и иностранству.

- Свирати у камерном саставу је јако интересантно, а у исто вријеме и велики изазов. Врло је комплексан тај спој вербалне и музичке комуникације, а када се створи нешто што је избалансирано и лијепо, то је за нас чисти ужитак, а надам се и за публику – навела је Војводићева.

Фестивал ће бити настављен вечерас, када ће од 20 часова у концертној дворани Банског двора наступити пијанисткиња Елиза Томелини и виолончелиста Лука Францети.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана