Nastavljen festival "Jesenja sonata" u Banjaluci: Muzički užitak uz klavirski trio

Milanka Mitrić
Foto: B.Brezo

BANjALUKA - Nastup klavirskog trija, kojeg čine Sonja Vojvodić (violina), Lidija Paulin (violončelo) i Sonja Marković (klavir), obilježio je treće veče 4. Internacionalnog muzičkog festivala "Jesenja sonata" u Banskom dvoru.

Ljubitelji klasike imali su priliku da sinoć u koncertnoj dvorani uživaju uz Mocartove, Hajdnove i Babadžanjanove kompozicije.

 - Prvi put smo na "Jesenjoj sonati" i jako smo srećne. Zahvalne smo direktoru Mladenu Matoviću što nas je pozvao, to nam zaista imponuje. Ovo je jedini festival ove vrste u Banjaluci, divno je što dolaze vrhunski umjetnici. Za nas su ovakvi festivali izuzetno značajni, imamo priliku da se predstavimo publici, imamo priliku da slušamo vrhunske muzičare, da ih upoznajemo, to je jako lijepo, tako se i stvaraju kontakti, a to je jako bitno – kazala je violinstkinja Sonja Vojvodić.

Ovaj trio mladih umjetnica formiran 2016. godine od kada je ostvario veliki broj koncertnih nastupa na najznačajnijim festivalima umjetničke muzike u zemlji i inostranstvu.

- Svirati u kamernom sastavu je jako interesantno, a u isto vrijeme i veliki izazov. Vrlo je kompleksan taj spoj verbalne i muzičke komunikacije, a kada se stvori nešto što je izbalansirano i lijepo, to je za nas čisti užitak, a nadam se i za publiku – navela je Vojvodićeva.

Festival će biti nastavljen večeras, kada će od 20 časova u koncertnoj dvorani Banskog dvora nastupiti pijanistkinja Eliza Tomelini i violončelista Luka Franceti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana